Dopeness ska samla svensk hiphop

Dopeness heter det samlingsalbum som inom en snar framtid lanseras. Albumet ska samla det bästa som svensk hiphop har att bjuda på för tillfället och kommer dessutom att återkomma i olika volymer, flera gånger per år. Ungefär som en fortsättning på Evolution, samlingsskivan som nog få hiphopintresserade lyckades missa. Dopeness härstammar från musikbolaget Cosmic Groups nya etikett Dope och 4 juli är satt som releasedatum.

Forum: Dopeness

Läs mer:

Kommentarer

   
2011-06-21 15:46
Jag förstår inte. Vart kommer dessa samlas? Är det bara en spellista på Soundcloud, eller?
2011-06-21 15:49
Jag förstår inte. Vart kommer dessa samlas? Är det bara en spellista på Soundcloud, eller?


Det ska släppas en skiva likt Evolution. Ametist har hand om detta projekt http://ametistazordegan.com/nytt-uppdrag-for-mig/

Glömde lägga till det, sorry.
2011-06-21 15:53
Aha! Det är säkert jag som missade något, blev inte mycket till sömn inatt.

Tack för svaret! Ska bli fett att höra sen.
2011-06-22 1:03
Nice!
2011-06-23 15:37
Gillar egentligen inte liknande projekt alls. Vem tar sig rätten att samla det bästa/hetaste/whatever? Det är ju en högst subjektiv bedömning. Känns bara som ännu ett försök att suga ut så mycket pengar som möjligt och göra om hiphopen till någon slags välbärgad industri. Men, jag kan så klart ha fel.
luw
2011-06-23 16:50
Tungt. Bra att folk trycker upp grejer på skiva.

Erupt: Alltså de handlar väl inte om vad som är "bästa/hetaste/whatever?" utan vad folk gillar.
Jag tycker vi har tur i Sverige som har en ganska lojal hiphop publik som, faktiskt i regel pushar jävligt mycket bra hip hop.
Jag menar att vi ska nog vara jävligt tacksamma att de finns snubbar som tex Masse som ger oss klassiker på löpande band bara för att nämna en. De är väl inget fel att folk tjänar pengar på sånna här deals så länge dealen e ok..
Jag tycker svenska akter borde trycka upp mer skivor men jag gissar på att de kanske inte skulle vara så lönsamt tyvärr..

De är ju faktiskt helt ologiskt att svenska rappare/producenter inte kan tjäna typ några pengar, med tanke på hur jävla hög kvalitè mkt svensk hiphop ändå har.
2011-06-23 17:31
Erupt: Alltså de handlar väl inte om vad som är "bästa/hetaste/whatever?" utan vad folk gillar.


Vem är det som bestämmer vad som ska vara "hett" (vilket är kriteriet för att vara med på albumet)? I det här fallet så är det inte lokala heads, utan ett skivbolag. För mig är inte hiphop något som ska sättas etikett på och inte heller en genre där någon annan ska säga vad som är bäst och vad som är "hett" att lyssna på.

Absolut ska svenska rappare och producenter kunna tjäna pengar på sin musik, där opponerar jag mig inte. Jag opponerar mig däremot när jag så tydligt märker vart de ledande individerna styr den svenska hiphopen. Hiphopen ska slå underifrån, inte vara något "hett" flashigt piss utan substans skapat för att ett skivbolag ska kunna tjäna pengar på den redan, förhållandevis, lilla publik som existerar. För mig räcker det liksom inte med ett fett omslag (riktigt jävla snyggt för övrigt) och ett gäng låtar jag redan hört.

Konceptet behöver färsk musik som inte redan är bedömd, alternativt att det är vi, de riktiga lyssnarna, som röstar in vilka låtar som ska vara med.
2011-06-23 23:14
Dope
2011-06-24 2:53
ord på erupt.

hoppas de blir bättre låtar än på evolution
2011-06-29 15:28
Enligt ametist ska detta samlingsalbum bara släppas på spotify.. trodde det skulle släppas på CD också =/. Nä nu blev man besviken.
2011-06-30 11:36
Minns när svensk hiphop lät såhär: http://www.youtube.com/watch?v=NTK-b1xbc3M

Kollar samplern och hör organismen på nåt poppigt beat. Vad FAN är detta? Snart låter hela scenen som pop med hiphoptakt på trummorna..

Ack, ack, ack.

Men det är väl kul att det körs...
2011-07-04 15:00
Fan det är ett jävla gnäll, uppskatta att det händer nåt och börjar gå bra för svensk hip-hop!
2011-07-12 0:38
Skulle släppas 4:e Juli, någon som vet vad som händer?

Vill du också kommentera? Bli medlem på Whoa och sätt igång! Är du redan registrerad kan du gå direkt till Dopeness för att kommentera!