Basementality Battles: O-Hund & Third Eye vs Shazaam & Jimmy Pistol

Den svenska battlescenen har tagit ännu ett steg och en milstolpe passerades i helgen. För några veckor sedan blev O-Zone-favoriterna O-Hund och Third Eye utmanade av Shazaam och Jimmy Pistol i detta videoklipp. De två lundapågarna tog sig i fredags till Stockholm för att battla Shazaam och Jimmy Pistol i direktsänd radio, hos Ametist i Kärleksattack på svensk hiphop. Vi får alltså en tag team-battle med det bästa av det bästa.

Snabbare än en Twistavers lades filmen upp på tuben, titta på den nedan:

httpv://www.youtube.com/watch?v=fzfAjDEvmAQ

Och glöm för all del inte att ta en titt i forumtråden där det redan nu diskuteras vem som vann, huruvida hostsen borde bytas ut eller inte och om det är för känslofattigt att hålla battles i en radiostudio.

Forum: (Video) O-Hund/ThirdEye - Shazaam/JimmyPistol Battle på Sveriges Radio

Läs mer:

Kommentarer

   
2011-05-07 9:58
Glömde shout outs till Eylem, S-oteric, Enstryktvå och Sotarpojken, ser fram emot och se er i tråden!!
2011-05-07 10:03
Shit!
Riktigt bra battleprestation av Ögat och Vovven!
Synd bara att Shazaam tappade bort sig, men visst hade han rätt angående att det krävdes mer skills förr när man skulle battlea.

Grymt!

Ögat och Hunden tog det!
2011-05-07 10:08
Som jag sa i förra, Third Eye och O-Hund, Sveriges bästa tagteam!
Och snälla byt ut Rayden!
2011-05-07 10:11
Fet väldigt jämnt
2011-05-07 10:14
Så man stör sig på sean banans tvillingbror som ser och låter som en riktig pajas, byt ut skojaren.
2011-05-07 10:20
Jimmy Pistol & Shazaam fuckade up det ganska rejält. Ett team jag ogärna ser igen.

Third Eye och O-Hund, Sveriges bästa tagteam!

Är verkligen beredd att hålla med, dom funkar jävligt bra tillsammans!
2011-05-07 10:36
Torsk..... Kokt torsk

hahahahaha

Publiken sög bög men it it what it is.

Shazaam och Jimmy's 3de var akward...

O-hund och Third eye tog det
2011-05-07 10:41
bra battle..
2011-05-07 15:03
O Dog o thirdeye tog detta, riktigt nice!

obs! världens sämsta hosts, släng dom i havet
2011-05-07 15:10
Jag gillar inte Rayden eller vad heter araben?
Dock diggar jag Eyebender RI-FAkillen, no offense grabbar, jag kan inte era namn. ;D
2011-05-07 15:30
O-hund och Thirdeye tog det ju solklart, ett av Shazaams sämsta tycker jag. Pistolen blev lite söven på.

Stör mig sjukt mycket på när dom glor in i kameran hela tiden, visst att man hintar till dom som sitter där hemma ibland men ni battlar väl fan inte kameran? Inte den enda battlen heller som det är så. Gah!
2011-05-07 20:11
HAHAHAHA jag höll på att skita på mig när Pickadollen körde "Burlövs kommun / din brud brukar cykla hit och suga min kuk", så jävla ball bild som målas upp. Och bordsben-raden och kåd som lösenord. Så jävla Jimmy Pistol.

Hela Shazaams inledning i andra ronden om Third Eye var riktigt fet, sammanhängande, on point och snygga rim. Jimmys imitation däri också.

O-Hund och Third Eye kickade riktigt fett hela vägen igenom.

Fet battle och fett av Basementality Battles att få in den här battle-grejen i radio. Props till alla inblandade, och samtidigt ett stort FUCK OFF till alla rapparna inför framtida battles mot mig
2011-05-07 21:00
Tycker Third Eye & O Hund tog detta enkelt. Fan va feta dem är ihop

Skååååne!!
2011-05-07 21:51
Publiken sover på pistolen.. riktigt fet
2011-05-07 23:49
Förutsättningarna är väl inte de bästa. Folk står inträngda i ett hörn i en radiostudio. Man saknar skratt, applåder, "Whooooh", påhak i "Real Talk" o.s.v. efter många feta rader. Det måste känts otacksamt att köra, kanske mest för Shazaam och Pistolen.

Jag håller med majoriteten om att O-Hund och Third Eye tog hem segern men båda lagen gjorde bra ifrån sig. Har sett det några gånger ikväll och gillar det skarpt.

Kritiken mot de som hostar som dyker upp i flera trådar tycker jag är både orättvis och meningslös. Ibland kritiseras de för inaktivitet och nu för att de försöker få igång publiken. Jag tycker överlag att de ska hålla en relativt låg profil vilket de gör. Enda gången jag tycker att de gjorde fel var under battlen i Göteborg när de hängde på och skrek "på dej" vilket såg ut som ett ställningstagande för ett av lagen. De bör vara neutrala vilket de alltid, utom i nämnda battle varit. Det är rapparnas uppgift att leverera feta rader och publikens uppgift att reagera på dem.

För att återgår till själva battlet så tycker jag det var fett. Jag undrar lite över hur radiolyssnare som inte hör något battle innan reagerade på det eftersom väldigt många rader från båda sidor innehöll referenser till tidigare battles men för oss som sett allt på nätet var det hur kul som helst.

Jag skulle också vilja veta vilka radiolyssnarna utsåg som vinnare. De klipptes ju innan vi fick höra lyssnarnas dom.
2011-05-07 23:54
enligt sms från folk så "vann" Third-Eye/O-Hund

och Rayden är fett rolig, både han och Indo är fan classic hosts
2011-05-08 9:19
Det var absolut inte meningen att cencurera lyssnarnas åsikter, det är bara så enkelt att jag inte filmade Ametist sa "domen"... det var inte heller meningen att dem skulle räkna sms:en, bara att folk skulle kunna framföra sin åsik, att dem skulle räknas var inget vi hade snackat om i förväg eftersom battlen skulle vara promo.
2011-05-08 12:01
@Critical Vill förtydliga att det inte heller var någon antydan från min sida att du försökte dölja något, bara ren nyfikenhet. Hade du önskat dölja resultatet hade det ju varit ganska dumt att ha med efterpratet.

Men vad skrev folk då? Jag tänker främst på människor som inte brukar lyssna på battles. Gick det hem även hos dem? Eller var det mest trogna lyssnare som skrev in?
2011-05-08 19:40
Third Eye & O-Hund är ju helt fantastiska tillsammans! Shazaam underpresterade verkligen. Men bra battle överlag, tråkig publik
2011-05-08 21:44
Sardam

Du jag är lite osäker på det.. det var jävla massa sms om vem folk tyckte vann och det var o-hund och third eye som fick flest sms! där var en del åsikter med men exakt hur mågna / från vem osv vet jag inte.. men Ametist sa att dem aldrig brukar få så mycket feedback :)
2011-05-09 1:04
Inte så mycket att snacka om. O-Hund och Third Eye var klart bättre denna dag. Gillade framförallt "använda huden"-raderna om att Shazaam gått ner i vikt :)
2011-05-09 11:28
hunden & ögat utan tvekan!
2011-05-09 11:55
Glodde igenom battlen en gång till och måste säga att Shazaam & Pistol inte var såå dåliga i denna battle ändå.. Fortfarande dominerande vinst till Hunden & Ögat dock.

Om Shazaam & Pistol tränar på deras samspel så skulle jag nog vela se dem tag teama ihop en gång till!

Men en sak måste jag säga, och det är att Shazaam måste släppa den här "jag har battlat i 10 år och är kungen"-attityden och börja tänka att han fortfarande är hungrig och har något att bevisa istället. Jag vet att han kan 10 gånger så bättre än vad han visade i denna battle.
2011-05-09 21:21
fbw:

Jag säger inte emot, men man får ändå ha i baktanken att han hade 3 battles på en vecka. Så man kan inte prestera över sitt bästa jämt kanske. Samma med Diz & Ok's europaturné, de kan ju mycket bättre än vad de presterade när de var här.
2011-05-09 21:47
Publiken sover på pistolen.. riktigt fet

- sover på pistolen, som james bond hehehhe
2011-05-09 21:50
Limp: Haha den kommer jag bajta så du vet
2011-05-09 21:53
jaojao: joo de e ju klart det med.. sen hade ju shaz o nils lite mer överläge då de hade mycket mer tillgång till info och sånt där också.
2011-05-10 2:20
Kan börja med med en shout out till Critical som gav mig en shout out.

Annars, riktigt fet battle. Självklart så tog Ohund o ThirdEye denna battlen utan problem. Men Pistolen o Shazlaam hade några feta rader också. Speciellt Pistolens "Kod som ett lösenord" och Shazaams freestyle var nice. Men de tappade bort sig då o då. Var riktigt kul att se på battlen på plats även om det inte var så mycket folk, kul grej att testa med battle på radio. Men inget att satsa på till framtiden.
2011-05-10 9:29
Ni som klagar på Jimmy's & Shazaam's samspel, tänk på att dom skrivit och tränat tillsammans över nätet. Dom skötte det ju ändå bättre än Erik Indian & Pziclone gjorde.

Men 3:e ögat, och o-hunden som ville va en dawg tog den!
2011-05-10 11:35
Nollettfemsju, om dom så gjorde det över nätet, walkie talkies eller mugg och snöre så glöm inte faktumet att Shazaam gjorde en shout out till hunden o ögat om att battla... Man borde göra lite bättre ifrån sig än så här isåfall. Men men men, alla har dåliga dagar..
2011-05-10 12:28
Att Ohund och ThirdEye tog det måste väl alla vara överens om.

Fet battle, Jimmy Pistol hade några riktigt feta rader. Shazaam blev jag, än en gång, besviken på.

2011-05-10 15:56
Nollettfemsju, om dom så gjorde det över nätet, walkie talkies eller mugg och snöre så glöm inte faktumet att Shazaam gjorde en shout out till hunden o ögat om att battla... Man borde göra lite bättre ifrån sig än så här isåfall. Men men men, alla har dåliga dagar..

tycker samma som dig, det va faktiskt Shazaam & pistolen som utmanade så då kan man knappast ha de som ursäkt att dom fått skriva över nätet & liknande! (säger inte nu att dom använt detta som ursäkt!)

Ni som klagar på Jimmy's & Shazaam's samspel, tänk på att dom skrivit och tränat tillsammans över nätet. Dom skötte det ju ändå bättre än Erik Indian & Pziclone gjorde.

sen får du ju dock tänka på att Shazaam & JP är lite mer rutinerade rappare och shazaam speciellt är mkt mer rutinerad battle rappare så att dom skulle prestera bättre än dessa två är givet i mitt tycke!
2011-05-10 17:19
Riktigt bra battle!

Shazlaam gjorde ingen höjdarbattle men som folk redan sagt kan man inte alltid prestera på topp. Pistolen hade många bra rader men fick inte till det helt enkelt.

O-Hund och Third gjorde som väntat riktigt (RIKTIGT!) bra ifrån sig och de är bland det farligaste tag teamet man kan möta i en svensk battle för tillfället.


Nollettfemsju P16

Ni som klagar på Jimmy's & Shazaam's samspel, tänk på att dom skrivit och tränat tillsammans över nätet. Dom skötte det ju ändå bättre än Erik Indian & Pziclone gjorde.


Haha, det är sant - vi hade dock inte repat över huvudtaget, bortsett från att vi skickade över varandras texter och bestämde att han jag skulle hoppa in i slutet i en av hans verser.
Försöker inte ursäkta mig - vi visste att vi hanterade matchen som två singelbattles och att vi skulle förlora på det men bor i varsin sida av landet och ville inte säga nej när vi fick erbjudande då båda bara hade gått varsin battle innan.


2011-05-10 18:35
Tung battle..
Tycker verkligen inte det är något fel på Rayden och den tjocka kinesen. Dock man kan tycka att Critical skulle kunna skaffa två nya hosts och kör dem varannan gång?
Ändå rätt trist att se samma fula nunor varje gång.
2011-05-10 21:24
Förlåt men bad man publiken vara tyst eller fattade dom bara inte punchlinesen som droppades av Gunny och Shaz? Verkade vara väldigt tryckt stämning :P
2011-05-11 1:15
jimmy pistol kom ju inte med mycket alls, shazaam räddade det hela medan jimmy stod som ett fån och bara kolla på shazaam.

third eye och o-hund kommer nog enbart ha vinster på sin sida i alla tag team matcher om dom kör med varandra. sjukt jävla roliga att kolla på.
2011-05-12 16:21
Shouts till mig? vad trevligt :o)

Det behöver inte nödvändigtvis vara så att publiken inte förstår punchlinesen, eller att publiken är partiska, eller att dom är för analyserande. Det kan helt enkelt bero på att man inte tilltalas av Jimmys och Shazaams sätt att lägga upp det, i mitt fall är det så. Jag är ganska trött på rappare som ska försöka vara så jävla "hip-hop" hela tiden när det inte passar dom, den attityden är oftast påklistrad och det lämnar mig letandes efter den här schysta genuina känslan som O-Hund och Third Eye har, därav publikens bristande stöd? Kanske, kanske inte..

Third Eye och O-Hund tog detta, men Shazaam och Jimmy kastade definitivt några guldkorn! "Kod som lösen" hahaha..
2011-05-12 20:48
@fbws de har ju ganska långt att åka och tror de kunde gjort det bättre, men fortfarande bättre än förväntat
2011-05-16 1:21
"Battle champ" shazaam = rövknullad

Vill du också kommentera? Bli medlem på Whoa och sätt igång! Är du redan registrerad kan du gå direkt till (Video) O-Hund/ThirdEye - Shazaam/JimmyPistol Battle på Sveriges Radio för att kommentera!