Acke – Wannabe brat

Foto av: Annelie Tollehed Biller

Denna vecka sätter vi extra fokus på Acke, en rappare från stockholmsförorten Skogås som har spännande grejer på gång. Under mitten av 00-talet så rappade han i gruppen 7 års olycka, men efter att ha legat lågt i några år har det nu blivit dags för honom att släppa solomaterial i form av ett mixtape och en EP.

Veckans mp3, Wannabe brat, är tagen från den kommande EPn som går under namnet Boom Boom Bap. Något releasedatum är ännu inte spikat, men blir förmodligen någon gång under första kvartalet 2011. Något som däremot kan berättas är att musiken kommer att ha ett väldigt 90-tals-influerat sound, där låtarna är tänkta att kännas ”1995″. Boom bap på svenska, helt enkelt. Innan EPn kommer dock alltså först ett mixtape. Mixtapet kommer att heta Direkt från källaren och bjuda på gäster som exempelvis Toffer, Oliver def, Diggi Dave och Nickomack.

Låten är skriven och framförd av Acke. Beatet är producerat av DanneBee och cutsen läggs av LDP. Inspelad i Bara sådär-studion. Mixad av Acke och Diggi Dave. Mastrad av Toffer.

Klicka här för att ladda ned låten

Länka till detta inlägg?
Vill du länka till detta inlägg använd http://blog.whoa.nu/2010/11/04/acke-wannabe-brat/. Vi har tyvärr blivit tvungna att hindra direktlänkar till våra mp3/zip-filer pga. för höga kostnader för bandbredd.

Relaterade länkar och information:
http://soundcloud.com/acke-2
http://twitter.com/Acke142

Forumtråd: [Veckans MP3] Acke – Wannabe brat

Läs mer: