Budji feat. Lovisa Birgersson – Allt som skiner, allt som stör

Budji, eller Joakim Buddee som han egentligen heter, är en 20-årig rappare och producent som är uppväxt i Kalmar men bosatt i Stockholm sedan ett år tillbaka. Joakim har pysslat med musik sedan yngre tonåren då han började banka på trumsetet i ett antal halvhjärtade bandprojekt. Med tiden letade sig hiphopen (inte minst den svenska) längre in i bröstet och det skedde sig naturligt att börja skriva texter och göra beats.

Budji har idag ett antal släpp bakom sig såsom förra årets ep Lite mera Budji, gruppen `[Skur:k]s platta Människan o skurken och den nya soloplattan Dagen då jag drar iväg (cdon, itunes store, spotify m.m) där bland andra kalmarrapparna Schmoovema, Janoz och BIM gästar och förgyller spåren. Artisten väljer själv att beskriva sin musik som ”själfull” och ”lätt att ta in”. Med rötterna i svensk hiphop strävar han åt att ta ut sina produktioner till genrer som soul, funk, pop och rock.

Veckans mp3, Allt som skiner, allt som stör, är en egenproducerad låt där han tillsammans med sångerskan Lovisa Birgersson ger oss en lättsam, soulig vibb. Faller detta dig i smaken så titta gärna in på www.myspace.com/budjii och håll utkik efter spelningar runt om i landet med showen ”Beat Vs Groove”. Spana även efter EPn Där alla tänker lika som släpps gratis tillsammans med sångerskan Adée i sommar.

Klicka här för att ladda ned låten

Länka till detta inlägg?
Vill du länka till detta inlägg använd http://blog.whoa.nu/2010/07/15/budji-feat-lovisa-birgersson-allt-som-skiner-allt-som-stor/. Vi har tyvärr blivit tvungna att hindra direktlänkar till våra mp3/zip-filer pga. för höga kostnader för bandbredd.

Relaterade länkar och information:
www.myspace.com/budjii

[buyalbum]Budji[/buyalbum]

Forumtråd: [Veckans MP3] Budji feat. Lovisa Birgersson – Allt som skiner, allt som stör

Läs mer: