Hanouneh och Promoe ger oss ”Real Gaza me seh!”

Hanouneh befinner sig i ett musikaliskt gränsland mellan flera genrer, språk och geografiska regioner. Hon började som jazzsångerska på klubbar i Sverige och Danmark, men har under de senaste åren framförallt hållit på med reggae och hiphop. Hanouneh samarbetar kontinuerligt med Mellanösterns största hiphopakter och är, trots att hon nu är baserad i Sverige, en del av det libanesiska kollektivet 961 Underground Family samt Arab League som förenar hiphopartister med arabisk bakgrund över hela världen. Våren 2008 kom hennes första radiohit Stay Strong (Ya Khawati) som gick varm på P3, Din Gata och Metropol, och just nu ligger en av hennes svenska låtar, Vi ses, på rotation i samma kanaler.

Hanouneh har gjort flera låtar på temat Palestina där hon bott en del av sitt liv fram till 2001 då hon lämnade Gaza efter att den nya intifadan brutit ut. När det gäller den aktuella låten, Real Gaza me seh! så skrevs den dagen efter incidenten då Israel attackerade Ship to Gaza-konvojen. Hon spelade in hooken och mailade ut en första skiss till Promoe som hon tidigare samarbetat med på låten Generation Kill. Promoe var på direkt och lade sin vers på beatet från Tremendous Lix, en producent som Hanouneh nyligen teamat upp med. Titeln är lite wordplay med dancehallscenens användande av konceptet; t ex att Beenie Man och Vybz Kartel snackar om Portmore som ”Gaza” eftersom Gaza beskrivs som ”the hardest place on earth” och sådär. Med en ganska tydlig jamaicansk vibe i vocalsen så valde Hanouneh att göra en markering genom att ta tillbaks begreppet lite: ”dis da Real Gaza me seh!”

Framöver så kommer ni garanterat att få höra mer från Hanouneh både i samarbete med roots reggae-producenten Mr. Sloap, som hon gjort många låtar med tidigare, och ihop med ovan nämnda Tremendous Lix, en grym svensk producent som var med i Goldmine på 90-talet och nu kommer tillbaks med riktigt tunga grejer, så stay on the lookout!

Klicka här för att ladda ned låten

Relaterade länkar och information:
www.myspace.com/hanouneh
Hanouneh på facebook

Forumtråd: [Audio] Hanouneh feat Promoe — Real Gaza me seh!

Läs mer: