Nya videor med Petter och Jasmine Kara

Efter streetsingeln Fast för evigt har det blivit dags för Petter att släppa det första officiella smakprovet från kommande albumet En räddare i nöden (release 7:e april på Pope Records). Låten heter Gör min dag och gästar gör Magnus Carlson från Weeping Willows. Collen & Webb har producerat.

Musikvideon till singeln är inspelad i Barcelona och Mallorca och bjuder på en del fingerfärdiga tricks, som kanske inte går helt som planerat.

En annan video som trillat in till oss på redaktionen är In The Basement, med den svenska/iranska artisten Jasmine Kara. Trots sin unga ålder på 21 år har Jasmine redan uppträtt för stora namn som William Riley, Beyoncé och Jay-Z och till våren närmar sig debutalbumet Blues Ain’t Nothing But A Good Woman Gone Bad.

Låten, som ursprungligen gjorts av Etta James och Sugarpie DeSanto, är en hyllning till den storhetsperiod i den amerikanska pophistorien då bluesen blev elektrisk, då rhythm and blues fortfarande kunde räknas som en banbrytande och uppkäftig musikstil och då den obskyra form av soul som många år senare skulle döpas till northern i helt annan del av världen producerades på löpande band i städer som Detroit och Chicago.

Forumtrådar:
[Video] Petter feat. Magnus Carlsson – Du gör min dag
Jasmine Kara debuterar med nya singeln ”In The Basement”

Läs mer: