Ny musik med Speech Defect, Embee, Organismen, Ken Ring och Alexis Weak

SommarbänkenSommarvädret har infunnit sig och vi på redaktionen har av naturliga skäl varit lite långsamma på att uppdatera er om det senaste inom svensk hiphop. Här kommer därför ett större, lite mer sammanfattande inlägg, där undertecknad samlat ihop en rad nya låtar, värda att kolla in.

Speech Defect släpper snart sin tredje fullängdare, Happy Hunting. Redan nu kan man dock ladda hem fyra av spåren från plattan via deras hemsida. Snacka om schysst! Glid in på www.speechdefect.com/happy_hunting/ för direktlänkar till mp3orna.

Det är nästan fem år sedan Looptroop Rockers egen Embee släppte sin senaste soloskiva, men nu är uppföljaren till hyllade Tellings From Solitaria snart här. Häromdagen släpptes den första singeln från den kommande plattan och med sig på låten har producenten sångerskan Nina Ramsby. Surfa in på www.looptrooprockers.com för direktlänk och mer information.

En annan artist som varit med länge på den svensk rapscenen är Organismen (se framförallt gruppen M.B.M.A). I slutet av juni planeras hans sedan länge efterlängtade soloalbum Om Gud vill och vädret tillåter ha sin release, och givetvis är förväntningarna höga. Förstasingeln Den vita kaninen har ni redan kunnat läsa om hos oss tidigare och nu har det även blivit dags för singel nummer två, Tomma ord. Låten gästas av Avastyle och laddas hem via Ametist blogg.

När vi väl är inne på veteraner måste också Ken Ring nämnas, som nu är aktuell med mixtapet SommarbänKEN i väntan på det kommande albumet Hip-Hop. Vi snackar 19 nya spår, inräknat ett somrigt bidrag med Allyawan och Sam-E som inte bör missas. Klicka dig in på Djungeltrumman (eller Ken Rings blogg) för att komma åt musiken.

Vi avslutar med en annorlunda men alltjämnt uppfriskande video (filmad med EN enda tagning av La Vida Locash på Coop Forum i Ulvsunda) från Alexis Weak och hans nya låt Inne på klubben från EPn Farväl Gullmarsplan. Om detta för svensk hiphop framåt eller bakåt går alltid att diskutera, men det påminner då inte (bortsett från autotunen) om särskilt mycket annat där ute just nu. Vad tycker ni?

Forumtrådar:
[Audio] Ladda hem nya låtar med Speech Defect
[Audio] Embee feat. Nina Ramsby – Desire to be Free
[Audio] Organismen – Tomma Ord
(Audio) Ken Ring – SommarbänKEN mixtape
[Video] Alexis Weak feat. Teki Latex – Inne På Klubben

Läs mer: