Spakur – En för alla

SpakurI början av 2000-talet började Uppsalaungdomarna Linus Johansson, Herbert Munkhammar och Magnus Lidehäll att göra musik tillsammans. Inom kort var demon Snus, porr och brännvin (2002) ute och succén ett faktum. Spakur, Afasi och Filthy skapade sig snabbt starka namn på den svenska hiphopscenen och framtiden spåddes ljus för de tre gamla klasskompisarna. Vad som sedan hände med Afasi & Filthy vet de flesta, men var tog egentligen Spakur vägen?

Efter demon Sånger från andra våningen (2004, med Aggro och Kryptonite) och vinylsläppet Poeter blir dom… (2005, med Kung Henry, DJ Lo-kut, Kryptonite, Glappkäft och Dag Thelander) började rapparen på ett debutalbum. Planen var länge att Lördagen den 14:e skulle släppas sommaren 2005, men arbetet kom att dra ut rejält på tiden. Först idag – fyra år och ett oräkneligt antal blod, svett och tårar senare – är nu skivan till slut helt färdig och släpps på Kafkaotiska Inspelningar, skivbolaget som drivs av Kung Henry och DJ Lo-kut. Ett betydelsefullt ögonblick för Spakur, som redan har två nya skivsläpp planerade till i sommar.

Under 2004 störde sig Spakur på det mesta, bland annat den så kallade ”pop-vänster”-trenden, med knattar som översvämmade gatorna med palestinasjalar och åsikter inlånade från första bästa klasskamrat, varpå första utkastet till denna veckans mp3, En för alla, skrevs i vredesmod. Andra, enligt Spakur klandervärda, politiska uppfattningar strök med av bara farten. Låten är producerad av Kryptonite, och DJ Lo-kut spelar tamburin och har mixat.

Direktlänk för nedladdning

Relaterade länkar:
www.spakur.se
www.myspace.com/doktorspakur

Länka till detta inlägg?
Vill du länka till detta inlägg använd http://blog.whoa.nu/2009/01/15/spakur-en-for-alla. Vi har tyvärr blivit tvungna att hindra direktlänkar till våra mp3/zip-filer p.g.a för höga kostnader för bandbredd.

Forumtråd: [Veckans MP3] Spakur – En för alla

Läs mer: