SR, SVT & Radiohjälpen anordnar Musikhjälpen

Musikhjälpen

I lördags inledde Sveriges Radio, Sveriges Television och Radiohjälpen det gemensamma projektet Musikhjälpen, som sänds i P3, Din Gata, på webben samt i dagliga och nattliga direktsändningar i SVT2, från ett specialbyggt glashus på Gustav Adolfs Torg i Malmö – mitt under julrushen.

En föredömlig och sympatisk satsning som går ut på att tre programledare försöker engagera så många lyssnare/tittare som möjligt att skänka pengar till flyktingar runt om i världen, genom att önska sina favoritlåtar via sms/mms. Under projektets gång är programledarna fast i glashuset och får varken gå ut eller äta fast föda, utan måste sända radio dygnet runt – i sex dygn. All musik som spelas i P3 och Din Gata mellan 13 december 19.00 och 19 december 19.00 är låtar som önskats av olika givare.

Då och då gästas programledarna av kända och okända personer som dyker upp i glashuset olika tider på dygnet. Vissa för att spela musik, andra för att visa sitt stöd på annat sätt. Under projektets första dygn dök bl.a. Looptroop Rockers upp direkt från sin Europaturné och uppträdde med låtarna Puzzle och Family. Man fick även ett samtal från Timbuktu som skickade ut en utmaning till alla rappare i Sverige om att vara med och bidra genom att dela med sig av sina stimpengar.

För att önska din favoritlåt och samtidigt skänka 50 kronor till Radiohjälpen skickar du ett SMS eller MMS till 72955, där du skriver vilken låt som du önskar. Efter låten skriver du ja om programledarna får ringa upp dig i sändning. Motivera även varför just din låt ska spelas.

För att titta på livespelningen och intervjun med Looptroop Rockers, lyssna på samtalet med Timbuktu, eller få mer information om Musikhjälpen, besök denna sida.

Läs mer: