Al Azif vs Adam Tensta feat. Eboi – Dopeboy [mp3 + video]

De senaste dagarnas debatt om hiphopens kvinnosyn har engagerat många människor och det råder ingen tvekan om att det är en mycket viktig och välbehövlig diskussion. En annan fråga, som faktiskt har en hel del gemensamt med detta ämne, är hur många svenskar bär på fördomar som tar sig i uttryck på diskriminerande och orättvisa sätt.

Adam Tensta berör detta område i sin senaste singel Dopeboy, som nu också har fått en remix av Al Azif (som tidigare remixade My Cool på ett framgångsrikt sätt).  I samma veva har man även passat på och spelat in en video till låten där en rad kända ansikten aktivt tar ställning för allas människors lika värde och behandling i samhället.

Det här hade Al Azif att säga om sin remix:

Det är en electrohouse banger som jag tror kommer mörda på klubben. Jag fick idéen att filma en hemmagjord video där jag filmar olika typer av människor som håller i ett paper som det står ”Do I look like I sell drugs?” på. Så jag tog min digitalkamera och gick ut och filmade Adam Tensta, Eboi, Robert Aschberg, Papa Dee, Mange Schmidt, Lazee, Astma, Paragon, Vincent, Hasse Aro, Million Stylez, Dogge, Maria Wetterstrand, Isabella Löwengrip (Blondinbella), Kihlen från Snook, Rigo från Crossfire, Anders Lundin, Rafael Edholm, Mofo, Shire från MTV, Mona Sahlin och massa olika ”vanliga” människor som jag såg på stan. Alla fick hålla i ”Do I look like I sell drugs?” pappret och jag tycker resultatet blev fett!

Ladda hem låten som mp3 genom att klicka här.

Forumtråd: [Audio & Video] Al Azif vs Adam Tensta feat. Eboi – DopeBoy

Läs mer: