Mobb Deep besöker Sverige

MI0001332409

 

Edit: Den 20:e juni nåddes vi av nyheten av Mobb Deep tyvärr tvingats ställa in pga. utreseproblem för en av artisterna. För mer info se: facebook.com/flacoproductionsofficial

————-

En av de grupper som betytt mest för hiphopen under den verksamma perioden är Queensbridge-duon Mobb Deep som med sitt hårda och mörka sound levererat sedan 1993 och tagit hardcore hiphop vidare med avstamp från exempelvis Boogie Down Productions från mitten av 80-talet.

När Havoc och Prodigy som Mobb Deep 1995 släppte The Infamous (med låtar som Survival of the Fittest, Shook Ones Pt. II och Give Up the Goods (Just Step) satte de en svårslagen ribba, men redan tre år tidigare när debutalbumet Juvenile Hell skulle släppas spåddes de av kritiker som framtidens hiphop och deras hårda men realistiska verser om gatans liv, koder och kemi gick rakt in, trots att de då bara var omkring 17 år. Framgångarna fortsatte med albumen Hell on Earth och Murda Muzik och de lyckades sätta en ny standard över vad lyssnaren kan förvänta sig.

New York-scenens fot i hiphopen tog ett stort steg i takt med Mobb Deep och många frälsta begav sig på musikaliska utflykter i de slitna förorterna till superstaden i jakt på liknande musik, vilket beskriver vad de har betytt både för hiphopen i stort och för de som tagit dem till sig. Gruppen fortsatte släppa album in på 2000-talet med The Infamy, Amerikaz Nightmare och Blood Money men framgångarna blev inte lika tydliga som vid tidigare släpp, till viss del på grund av ett nytt mer kommersiellt sound som öppnade upp för en bredare massa. Efter ett bråk för ett par år sedan splittrades de emellertid upp.

Men sagan slutar inte där. Inför sitt 20-års jubileum har de löst dispyterna och förenats för ett helt nytt album och turné och först kommer de till Sverige och Stockholm! Söndagen den 30 juni är det alltså hiphop-fest på Berns och Whoa rekommenderar att du borde hugga dina biljetter nu innan det är för sent. Straight up shook ones!

Klicka här för att handla biljett!

Datum: Söndag 30 juni
Plats: Berns Salonger
Tid:  22:00 (insläpp 20:00)
Ålder: 20 år
Pris: 425 kronor





Läs mer: