Hiphop i media: DN vs. Aftonbladet

En liten nyhet lagom till helgen är att hiphopen är i hetluften på kultursidorna igen …men som vanligt p.g.a. missuppfattningar.

Det hela började med att Aftonbladets kultursidor publicerade en artikel av Johannes Björk där han bland annat skrev att ”Den legendariske New York-rapparen Nas går emot en i princip odelad amerikansk hiphopscen som deklarerat sitt stöd för Barack Obama.” baserat på vad som sägs i Nas-låten Black president.

Kul att Nas har tagit sig in på kultursidorna, men kanske inte så kul att den som skriver inte har koll på vad som verkligen sagts. Axel Björklund (f.d. chefredaktör på Quote) lackade till i sin PåStan-blogg, där han bl.a. ställde frågan ”Varför är det så okej att vara clueless när man skriver om hiphop?” och sen var debatten igång!

Så här tre dagar in så har det hittills kommit 35 kommentarer på Björklunds blogg där Johannes Björk försvarar sig och sitt skrivande mot Axel Björklund och även Calle Fleur (från Kingsize Magazine) har gett sig in i leken.

Vem som har rätt? Läs själva och bedöm.

Länkar:
Johannes Björk: ”Ensam mot Obama”
Axel Björklund: ”Hip som hop, part 2″

Diskussionstråd i Svensk hiphop: Startsidan – ”Hiphop i media: DN vs. Aftonbladet”

Läs mer: