DN intervjuar Daniel Adams-Ray

Som vi rapporterade tidigare i veckan så är alltså Daniel Adams-Ray, precis som sin gamla polare Oskar Linnros, aktuell med eget material. Den nya singeln, Dum av dig, har redan börjat snurra på radion och ett album är på väg. En fråga som väcktes snabbt hos mig och förmodligen många fler när man hörde hörde låten var emellertid den tydliga likhet som finns mellan Daniels och Oskars sound. Detta trots att den anledning som tidigare gavs om varför rapparna i Snook valde att gå åt separata håll var att de låg ”för långt ifrån varandra musikaliskt”. Är det en slump? Om de nu låter ganska lika varandra, varför återförenas de inte? Vad har Daniel gjort de senaste åren?

Häromdagen publicerades en intervju med Daniel Adams-Ray av Axel Björklund i Dagens Nyheter. Är du som läser detta, precis som jag, nyfiken på vad Daniel har att säga om sin musik och relationen till Oskar och Snook idag, så rekommenderas nedanstående länk. Den ger svar på många funderingar och bjuder dessutom på en hel del kvalitativ journalistik.

Läs intervjun här: http://www.dn.se/kultur-noje/musik/pop-i-cool-forpackning-1.1125540

Vad tycker Oskar om den egna solokarriären och tiden med Daniel? Kolla in videointervjun här som ligger uppe hos Universal.

Forumtråd: Intervju med Daniel Adams-Ray / Behövde Snook splittras?

Läs mer: