Nya svenska videor

Det fortsätter att släppas mycket svenska videor, vilket givetvis känns kul. För några dagar sedan gav vi er två stycken världspremiärer med Critical och Form One, men det har naturligtvis rört på sig på annat håll också. Här kommer fem videor som du definitivt bör slänga ögonen på, om du vill hålla dig uppdaterad om det senaste. Inte helt oväntat har flera av dem en viss sommarfeeling över sig …

DaltoneLalala (Så Ni Vet)

2007 teamade Daltone upp med Governor Andy och gav oss den softa kärlekshistorien Ge Mig En Chans mot slutet av sommaren. I år är rapparen ute i lite bättre tid med singeln Lalala (Så Ni Vet), som även den är en melodisk och avslappnad historia. Produktionen står EKP för, precis som förra gången. 2005 års EP Hör Mig var en lika grym som – tråkigt nog – förbisedd platta. Vågar vi hoppas på en fullängdare snart?

JaccoVår Betong

Uppsala är kanske mest känt för profiler som Organism 12, Dj Large och Afasi & Filthy, men staden bjuder på mycket mer än så. Den här gången snackar vi dock varken MatÅtFar, Kung Henry, AFC, Spakur eller DJ Akilles utan Jacco, en sångare från Gottsunda som till vardags ingår i Labyrint Productions. Hans senaste video hade nyss premiär, och låten – Vår Betong – framstår redan som en av de hetaste sommarlåtarna 2008.

MaskinenSegertåget

Efter den enorma succén med Alla Som Inte Dansar kan man ju fråga sig om det ens är möjligt för Maskinen att upprepa framgångarna som man hade med den låten. Singel nummer två, Segertåget, har kanske inte lika mycket hitpotential som sin föregångare, men har alltjämnt det där lilla speciella som gör att man kommer på sig själv att ofta återvända till den. En inte helt obekant logotyp vänds upp och ner och Afasi tar till portugisiskan. Genialiskt flippat och provocerande charmigt eller ett rejält magplask? Vad tycker du?

Swingfly feat. BeaSinging That Melody

Efter framgångar med Blacknuss Allstars och det lyckade inhoppet på Teddybears Sthlms monsterdänga Hey Boy var det ganska självklart att Swingfly skulle börja satsa på sin solokarriär. 2006 fick han en egen hit med Something’s Got Me Started och nu, två år senare, börjar debutalbumet närma sig. Att det inte blev något större surr av Save The Trees och Winner kan man kanske förstå, men nya singeln Singing That Melody med R&B-sångerskan Bea är faktiskt av desto högre klass. Bland producenterna på den kommande plattan hittas namn som Åhlund Brothers, Kleerup och Thomas Rusiak.

MikiKaptenen

Efter att länge ha varit en del av uppskattade duon Spotrunnaz valde Miki att börja kicka på svenska, och har sedan dess synts flitigt som sidekick åt Petter på dennes populära spelningar runt om i landet. Efter det ljumna mottagandet med Hey Miki i början av 2007, hittas rapparen nu på POPE Records där han laddar om med nya singeln Kaptenen. Ett steg i rätt riktning menar undertecknad, som även passar på och inflikar att låten höjer sig flera snäpp när den framförs live. Produktionen står ShawnDark för.

Forumtrådar:

Daltone – Lalala (Så Ni Vet)

Jacco – vår betong

Maskinen – Segertåget

Swingfly – Singing That Melody

Miki – Kaptenen (Video)

Läs mer: