Fem läsvärda hiphopbloggar

Bloggboomen har kommit igång på allvar och numera tycks var och varannan person anse sig ha något viktigt att dela med sig till resten av världen. Din granne gör det, din kompis gör det och snart är det väl bara en tidsfråga innan du hittar din mamma framför datorn. Problemet är bara att många av dessa tyckare egentligen borde hålla sig borta från tangenterna. Bortser man dock från alla självupptagna uppmärksamhetssökare och ointressanta skvallertackor så finns det faktiskt en hel del bra läsning. Idag går det att få tag på tips och nyheter på nolltid – bara man vet var man ska leta. Undertecknad ger här tips på några hiphoprelaterade svenska bloggar, att besöka den dagen det varma sommarvädret tar en paus.

http://www.majesticflow.com/ - Letar du nostalgi eller vill lära dig svensk hiphophistoria? Då är Majestic Flow den rätta platsen att besöka. Här finns mycket rutin, kunskap och skön läsning.

http://soulsurvivorii.blogspot.com/ – Medan Majestic Flow väljer att lyfta fram gamla minnen och händelser från svensk hiphops gamla goda dagar så lägger Tobbe AKA Soul Survivor fokus på den gamla, klassiska amerikanska hiphopen. Gillar du artister som OC, Nas, Black Moon, Run DMC och Public Enemy så är detta stället för dig.

http://www.goddamnit.se/gitsomething/ – Skribenten och radioprataren Robert Zillén startade upp denna blogg för inte länge sedan, men har redan visat att den är att räkna med. Nu senast fick vi bland annat ta del av en exklusiv intervju med killarna i Looptroop Rockers och mycket mer är tydligen på gång.

http://fred-f.blogspot.com/ – Fredrik Fleur, mest känd som flitig skribent för Kingsize Magazine, tycker till och tipsar om det mesta i hiphopväg. Både svensk som utländsk sådan. Här finns både det ena och det andra.

http://marcus.justdet.se/ – Marcus från justdet.se rapporterar om de senaste nyheterna från hiphop-Sverige. Uppdateras ofta och täcker av det mesta du behöver känna till för att hålla dig uppdaterad om läget på vårat lands hiphopscen.

Detta är bara ett axplock av de svenska hiphopbloggar som finns ute på nätet. Vilka saknar du? Vilka är dina favoriter och varför? Diskutera mer i forumtråden nedan.

Forumtråd: Fem läsvärda hiphopbloggar

Läs mer: