Testosteron

Ansvarar särskilt för: Recensioner, Whoa-cast, Klubb & Konserter Skåne

Testosteron på Whoa Community.

- Varför är du skribent på Whoa?
Jag har skrivit hela livet – och lyssnat på hiphop nästan lika länge. Det blev aldrig någon rappare eller producent av mig. Genom att skriva för Whoa kan jag ändå vara en del av den svenska hiphopscenen på ett sätt som passar mig. Jag tycker att hiphop, precis som all annan musik och kultur överlag, bör granskas, kritiseras, lyftas fram och hyllas.

- Vilken är din relation till hiphop?
Bortsett från någon musikalisk sidoutflykt med mycket obehaglig gubbrock i mellanstadiet har jag nästan alltid lyssnat på hiphop i någon form. I början av högstadiet gick det från att bara vara ”bra musik” till att bli ett intresse jag sedan dess har lagt ett aspergersliknande fokus på. I början var det tonåringen i mig som gillade elaka trumbeats och råa svordomar (à la N.W.A) varpå jag senare utvecklade ett intresse för samplingar, hiphoptexternas uppbyggnad och till och med de där konstiga låtarna som folk med hängbyxor inte tycker att man får kalla för hiphop.

- Vilket är ditt bästa konsertminne?
Sommaren 2008 skulle Chords spela på Stockholms Kulturfestival, närmare bestämt på den lilla scenen på Brunkebergstorg. Jag var inte särskilt insatt i Chords men tyckte gästerna på konserten verkade väldigt spännande. Tillsammans med bara ett hundratal andra åskådare, allt från hiphopare till äldre kavajkvinnor, såg jag Chords, Organismen, Öris, Mofeta och till och med den hemliga gästen Timbuktu spela. Ackompanjerade av livebandet Spiderdogs. I kvällsolen.

- Vilka hiphoplåtar tröttnar du aldrig på?
Nas – The World Is Yours

Dr Dre – Let Me Ride

A Tribe Called Quest – Bonita Applebum