Squirtle

calle_squirtle

Ansvarar särskilt för: Blandat, Vardagsfilosofi och Kultur & Media.

Squirtle på Whoa Community

- Hur länge har du hjälpt till med Whoa?
Jag började som moderator under hösten 2008 i Kultur & Media-forumet, eller Kultur & Litteratur som det hette på den tiden, och sedan dess har det rullat på. Idag stryker jag runt i Kultur & Media, Vardagsfilosofi och Blandat-forumet.

- Varför är du moderator på Whoa?
Eftersom jag har hängt på Whoa under många, många år och i stort sett loggat in dagligen, tvekade jag inte en sekund att hoppa ombord på moderatortåget när tillfället dök upp. Det känns kul att vara med och hjälpa till bakom kulisserna på hemsidan som man så länge varit en del.

- Vilken är din relation till hiphop?
Hiphop och jag möttes någon gång under mellanstadiets glada dagar och vi har hållt varandra stadigt i handen sedan dess. Även om jag idag inte ser mig själv som en stenhård hiphopare, vilket jag självklart gjorde då det begav sig, så lyssnar jag fortfarande på hiphop varje dag och har just hiphopen att tacka för mycket. Jag skulle uppskatta att den musik jag lyssnar på i dagsläget till 90 procent består av hiphop. De resterande tio procenten utgörs av Sahara Hotnights…

- Vilka är dina favoritforum på Whoa?
Mina favoritforum har varierat mycket sen första gången jag besökte sidan. Då hängde jag bara i Graffiti-forumet. Men nu för tiden måste jag nog säga Blandat, Vardagsfilosofi och Kultur & Media, vilket känns naturligt då det är i dessa forum jag är moderator och spenderar mest där.

- Vilket är ditt bästa konsertminne?
Det första minnet som dyker upp är från Svenska Akademiens spelning under Göteborgskalaset 2005 när Promoe plötsligt kom ut på scenen och de rev igång En varning. För det första var spelningen i sig helt magisk men framförallt var jag där med ett riktigt trevligt gäng människor.

- Vilket är ditt bästa/roligaste minne från alla år på Whoa?
Blandat-forumet har en hel del glittrande guldklimpar att bjuda på i kategorin ”roliga trådar”. En favorit är tråden om en kille som hade varit ute på urban exploring och fått, vad han trodde var, råttgift i sig. Istället för att åka till doktorn skapade han en tråd på Whoa mitt i natten där han ballade ur fullkomligt av ångest och oro. Annars är den ”mystiska vägen” en spännande favorittråd…

- Varför föredrar du Whoa framför andra forum/communities?
Till en början fastnade jag för Whoa tack vare inriktningen på hiphop, men jag blev kvar för den familjära stämningen som skapas i forumen och de intressanta, roliga och ibland något skrämmande rubriker som diskuteras.

- Hur tror du att du upplevs på nätet, och är det en rättvis bild av ditt verkliga jag?
Svår fråga. Förhoppningsvis upplevs jag inte som allt för otrevlig. Som bekant är det här med ironi lite knivigt att få fram över internet, men det är jag ganska dålig på i verkligheten också…

- Vilka låtar tröttnar du aldrig på?
Looptroop – Long Arm of the Law! Jag har många fina minnen till den låten så det är helt klart en favorit rent nostalgiskt, sen är det självklart en otroligt bra låt också och trots att den har några år på nacken så håller den än. Sen vill jag även pusha för hela Chords platta The Garden Around the Mansion som är fantastisk och kanske svensk hiphops bästa kreation någonsin.