JP

Ansvarar särskilt för: Vardagsfilosofi och Support.

JP på Whoa Community

- Hur länge har du hjälpt till med Whoa?
Jag var admin första gången mellan 2001–2003, sedan har jag varit moderator och senare admin sedan runt 2008 tror jag.

- Varför är du admin på Whoa?
Jag har alltid gillat Whoa och har hängt här sedan day one, redan när det kallades backlash, därför känns det inte mer än rätt än att man tar sitt ansvar för att försöka göra siten så trevlig som möjligt själv.

- Vilken är din relation till hiphop?
Liksom de flesta inom den här kulturen lyssnar jag på så oerhört mycket mer än bara hiphop, men det är det som jag alltid har dragits till, mishmashet av alla stilar som samlas under samma tak. Hiphopen har sedan början av 90-talet varit den musikaliska grunden man har att falla tillbaka på. Sedan älskar jag även texter och det finns få musikstilar som är så baserad på lyrik som hiphop. Poesi till hårda basgångar, det är kärlek.

- Vilka är dina favoritforum på Whoa?
Det finns för många för att kunna peka ut ett, men Vardagsfilosofi när det är aktivt har jag alltid älskat. Opretentiösa diskussioner om pretentiösa saker.

- Vilket är ditt bästa/roligaste minne från alla år på Whoa?
Whoas egna gamla klubb Club Refeer måste ligga i topp, sedan också alla trevliga människor man har träffat genom sidan. Det finns för få Whoa-träffar nu för tiden!

- Varför föredrar du Whoa framför andra forum/communitys?
Det är svenskt, det är hiphop och det är en gammal lojal användarskara. Nu för tiden är det även en utomordentlig blogg som fyller de flesta svenska hiphop-behov.

- Hur tror du att du upplevs på nätet, och är det en rättvis bild av ditt verkliga jag?
Jag tror att jag uppfattas som korrekt, saklig och rätt trevlig, en bild som kanske inte är helt överensstämmande med min privata person. Men det är lätt att bygga en bra bild av sig själv när man får skriva långa inlägg, har google en tab bort och kan radera och skriva om ;)

- Vilket är ditt bästa konsertminne?
Sage Francis, Hultsfred 2001. Han ger alltid bra konserter, men det var den första jag såg med honom och blev kär direkt. Han freestylebattlade senare under dagen också, det var en bra festival!

- Vilka låtar tröttnar du aldrig på?
Hela Atmospheres When life give you lemons…-skivan. Jag brukar lyssna på den varje gång jag vet att det kommer bli tufft på jobbet eller jag behöver lugnas ner. Finns inte en låt på hela plattan jag är trött på, och då har jag hört den över 100 gånger om inte mer.