Evolution

- Hur länge har du varit varit administratör på Whoa?
Sedan 2004 tror jag.

- Varför är du administratör på Whoa?
Har en teori som involverar howser och AIK. På frågan varför jag vill vara det så var det till en början mest spännande och en kul att få ansvar och det förtroende det innebär. Numera kanske jag skulle svara att det dels beror på redaktionsdelen, dels för att få sidan att flyta på så smidigt som möjligt.

- Vilken är din relation till hiphop?
Upptäckte den i mellanstadiet när intresset för musik började formas. Det funkade inte riktigt med radiohits eller Happy Hardcore som var relativt vanligt. Med största sannolikhet spelade det sedvanliga identitessökandet in även om det kanske inte var så man tänkte. Jag vandrade runt innan jag hittade några skivor med Snoop Dogg och Dogg Pound Gangstas på biblioteket som jag lånade hem. Kanske inte var det bästa jag hört men det var en inkörsport till en ny värld. Hiphoppen var redo att utforskas. Inte bara musikaliskt utan allt annat runt omkring. Svensk hiphop var dock inte så intressant. Tyckte exempelvis att ”Vinden har vänt” lät otroligt töntig när den kom. Men det var en vanesak, idag tycker jag låten är bland det bästa som släppts inom svensk hiphop, liksom hela ”Sjätte Sinnet”. Idag finns hiphoppen där som en grund även om jag gärna åker på musikalsik utflykt.

- Vilka är dina favoritforum på Whoa?
Det varierar hela tiden.

- Varför föredrar du Whoa framför andra forum/communities?
Enkelheten. Relativt avskalat och det går för det mesta snabbt. Tyngdpunkten är på hiphop men det finns lite av varje. Vill man specialisera sig i andra ämnen finns andra forum för det men inte så många med samma relativt fina nivå på så mycket.

- Hur tror du att du upplevs på nätet?, och är det en rättvis bild av ditt verkliga jag?
Ingen aning.

- Vilket är ditt bästa konsertminne?
Svår fråga. Det skulle kunna vara KRS-One på Mondo 2005. Det dröjde innan konserten drog igång och det riktigt varmt i lokalen. I publiken fanns såväl 18-åringa ”Promoe made me do it!”-kids som 40-åriga hiphoprävar. När det väl drar igång är det fullt ös från början. KRS ska fylla 40 men håller ett grymt högt tempo och alla lever med. ”The teacha” predikade, hyllade Scott La Rock, drog upp folk på scen som faktiskt kunde dansa och det fyra element som det var menat att vara. Tyvärr tar konserten slut redan efter 40-45 minuter. Fick aldrig någon riktig klarhet i varför men hörde att det berodde på att KRS blev överhettad. Jag var så törstig och helt genomsvettig men allt var i stort sett perfekt ändå. Inget spelade liksom någon roll, alla vara i samma situation. Någon besvikelse var det inte tal om. Och jag har aldrig varit så glad över regn som när jag kom ut.

Bubblare: The Roots, tror det var 2008, som alltid levererar med ödmjukhet och lever för att stå på scen. Eller när Saian Supa Crew kom till Alby. Turnéschemat var i stil med: Moscow, Paris, Alby, London. Också en grupp som verkar leva på liveuppträdanden.

- Vilka låtar tröttnar du aldrig på?
Tröttnar på allt till och från, slutar lyssna och återupptäcker låtarna ett halvår senare är blir nyfrälst. Saker som alltid kommer tillbaka är redan nämnda Sjätte Sinnet av Petter, Jurassic 5, The Roots. För att nämna några.