Juan Havana berättar om den nya AP-låten

AdvancePatrolJagSvar

I veckan gjorde den klassiska Malmögruppen Advance Patrol ett slags comeback med låten och videon Jag svär. Men Juan Havana, en av gruppens medlemmar tillika malmöitisk radioprofil, gillar inte ordet ”comeback” i sammanhanget.

– Comeback är ett för enkelt ord för att beskriva en maskin som varit i gång sedan 1998. Alla grupper/vänner behöver smörja och olja in systemet lite då och då. Sista plattan vi spelade in 2009 var på spanska och vi var över i Chile vid två tillfällen och spelade varje dag i 30 dagar. Efter att vi hade kommit hem spelade jag in tre album som ligger ute för nedladdning på www.juanhavana.com så ingen av oss har egentligen rullat tummarna. Rocc Boogie har nyligen släppt sitt album med Muddy Fatigue och Gonza har spelat in två soloalbum samtidigt. Så comeback är ett ord som definieras från betraktarens ögon.

Videon har i skrivande stund fått 15 075 visningar trots att den bara legat ute sedan i söndags. 171 YouTube-tummar pekar uppåt och endast 18 nedåt. Juan Havana är nöjd med reaktionerna.

– Det är en ganska bra reaktion. När vi spelade in videon mitt på öppen gata under Malmöfestivalen för ett par veckor sedan var det ett trettiotal ungdomar som ville ta kort och hänga med under filmningen.Folk i alla åldrar stannade upp, hejade på och bara spred en massa goda vibbar. Den reaktionen är nog den starkaste hittills, när folket skriker ”AP! AP! AP!” på stan.

Kan vi vänta oss mer från AP den närmsta tiden?
– Visst  vi pratar redan om att träffas upp i studion igen och bolla idéer och beats. Men jag är inte 20 år längre och kan inte sitta hela natten och skriva verser. Så det får komma när alla kan och jag kan hitta tiden mellan att lämna barnen på dagis och faktiskt betala hyran.Det är faktiskt inte så lätt som folk tror att få alla att titta åt samma håll, speciellt när alla har sina individuella projekt. Men med denna nya låten, Jag Svär, har vi alla fått en kick så mer musik kommer snart!

Om du inte tillhör de 15 000 personer som sett videon så kan du se den här nedan:

Forum: [Video] Advance Patrol ft. Barbi Esco - Jag svär (Officiell video 2013)

Läs mer:

Kommentarer

   
2013-09-02 13:12
So tell me, för nu måste jag få detta förklarat, med risk att bli dumförklarad..
Är Rock-A-Spot "med i gruppen igen"? Jag har fått för mig att han haft ett uppehåll, eller hur ligger det till egentligen?


Skön låt!
2013-09-02 14:28
Ja precis. Han är med i gruppen.
2013-09-02 22:33
säg jag svär!!!?
2013-09-03 18:28
Tungt beat. Thats it.
2013-09-04 0:10
beatet är galet men rappen är skit dålig :s
2013-09-05 9:09
Detta sög
2013-09-06 23:02
Jag tycker samtliga verserna dödade o kul att höra att AP e tillbaks... men gilllade ite reffen alls... det var för mkt RnB och passade inte i låten, den gick helt enkelt inte hem enligt mig.. Den förstörde låten faktiskt .. Vill höra mer av AP dock!
2013-09-07 14:36
Soft video!

Vill du också kommentera? Bli medlem på Whoa och sätt igång! Är du redan registrerad kan du gå direkt till [Video] Advance Patrol ft. Barbi Esco - Jag svär (Officiell video 2013) för att kommentera!