Audio: Nomaden och Pato Pooh släpper versioner på Control

Controlomslag2

Kendrick Lamars vers på Big SeanControl (HOF) (ft. Kendrick Lamar & Jay Electronica) briserade som en bomb i förra veckan och har varit den hetaste snackisen sedan dess. Dissade han verkligen J.Cole, Pusha T, A$AP Rocky, Big K.R.I.T., Wale och alla de andra han räknade upp eller ska det ses som ett ärligt erkännande av de han respekterar och jämför sig själv med?

De flesta har tyckt och tänkt om raderna och flera amerikanska rappare har släppt egna versioner som direkta svar på Kendricks självtitulering ”King of New York”. Slaughterhouse-medlemmen Joell Ortiz var en av de första att ge sig in i leken tätt följd av Papoose som tycks ha blivit uppriktigt upprörd. Cassidy nöjde sig inte med ett svar utan följde upp det med ytterligare en diss så sent som igår. Totalt sägs det finnas totalt 16(!) olika versioner att lyssna igenom om man har tid och lust.

Under dagen har det dykt upp två svenska versioner av den minst sagt uppmärksammade låten. Nomaden skickar iväg dryga tre minuters rap och uppmanar alla som känner sig träffade att ta åt sig. Lyssna nedan.

Även Pato Pooh har valt att göra sin egen version med motiveringen:

”När jag hörde låten för första gången så blev jag förvånad över samplingen som NO I.D. hade använt till låten (förutom Kendrick Lamars vers såklart!). Samplingen kommer från en chilensk låt som släpptes 1973, en låt som betydde mycket under och efter diktaturen. Såklart en chilenare måste spotta över det här beatet, tänkte jag”.

Sagt och gjort.

Att de två versionerna släpptes just idag är bara ett lyckligt sammanträffande och vi lär väl bli varse de närmaste dagarna om fler svenska rappare väljer att hoppa på tåget som aldrig tycks stanna.

Forum: [Audio] Nomaden och Pato Pooh släpper versioner på Control

Läs mer:

Kommentarer

   
2013-08-21 19:32
Nomad är tung. Men gör man en disslåt ska man väl dissa nån? Eller? Eller handlade det om att skryta om att man är på väg upp o att man haft/har det tufft? Har jag missat något?

Sverige alltså... Ja, nej man dissar rappare som inte kommer nånstans på kendrick beatet o typ dunkar lilla Namo i ryggen
2013-08-24 13:23
Sverige alltså... Ja, nej man dissar rappare som inte kommer nånstans på kendrick beatet o typ dunkar lilla Namo i ryggen
SpoilerHAHAHA
2013-08-27 22:02
Skulle vara kul att mixa ihop alla svenska versioner om de dyker upp ett par riktigt tunga.
2013-08-27 22:09
Schri

Väck mig när någon dissar någon som har inflytande på scenen
2013-08-29 13:31
Hahahaha Nomaden lol, i början får han det att låta som att han ska namedroppa osv "sa han verkligen det där" men det slutar med att det bara är ännu en skrytlåt

tung battlare, men värdelös rappare
2013-08-29 13:43
tung battlare, men värdelös rappare


Har du lyssnat på Kubik mixtapet, hans engelska släpp eller Som Fan?

Vill du också kommentera? Bli medlem på Whoa och sätt igång! Är du redan registrerad kan du gå direkt till [Audio] Nomaden och Pato Pooh släpper versioner på Control för att kommentera!