Fröken B – Fröken B-sidor EP

frokenb_frokenbsidor_framsida

Som soloartist och som en del av duon Silversystrar (tillsammans med Meldeah) har Fröken B varit en ambassadör för Göteborgs hiphopscen i över 10 år. Idag, den 21 maj, släpps EP:n Fröken B-sidor på vinyl och för gratis nedladdning via Fröken B:s hemsida. Över de 4 spåren får vi ta del av det som blivit Fröken B:s signum – intelligenta och känslosamma texter som levereras med ett attitydsfullt flow med hennes karaktäristiska tonation. Gäster är kollegan Meldeah och Göteborgsprofilen Rico Won, som får lägga manken till för att hålla jämna steg med huvudpersonen. Det är en fin nickning till den traditionella hiphopen och den svenska hiphophistorien men låt er inte luras – siktet är alltid inställt på framtiden! Produktionerna står Johnik och Tim K för.

Första smakprovet kom i vintras med videon till låten Det blåser kallt (m. Meldeah) där Fröken B tar temperaturen på ett kyligt och snålt blåsande Göteborg. Videon är gjord av Puzzle Prod.

Om den något korta men ack så välgjorda EP:n gett mersmak så rekommenderas avsnitt 27 av den utmärkta podcasten Gatuslang där vi får lära känna Fröken B ännu närmare och kanske får en ledtråd till varför EP:n låter och ser ut som den gör.

frokenb_frokenbsidor_baksida

EP:n laddar du ner via Fröken B:s hemsida! 

Forum: [Audio] Fröken B-sidor EP ute nu!

Läs mer:

Kommentarer

   
2013-05-21 11:04
Nå? Kommer vinylen poppa upp på posten idag tror ni? :)
2013-05-21 13:39
Äntligen! Har självklart förbeställt skivan och hoppas den dyker upp nu i dagarna då. Bigup real rap.
2013-05-21 16:41
Grymt som fan! Tvärfeta beats och bästa kvinnliga rapparen i Sverige (?) kan inte gå fel.
2013-05-21 18:32
Soul_Survivor_II Den gjorde det!


Fan vad bra den är! Det här är hiphop gummor och pågar. Ojoj.
2013-05-21 20:30
Yes, fick min idag också. Alla fyra låtarna var riktigt bra. Kvalitet!
2013-06-15 22:07
Fett !

Vill du också kommentera? Bli medlem på Whoa och sätt igång! Är du redan registrerad kan du gå direkt till [Audio] Fröken B-sidor EP ute nu! för att kommentera!