Audio: Ledighetsmaskinen x 5

ledmsk

Den relativt nystartade etiketten Ledighetsmaskinen (Universal/Svenska Inspelningar) har i takt med vårvärmen börjat släppa ifrån sig ett antal låtar som de har suttit och ruvat på under vintern. Från Johan ”Organismen” Hellqvist, tillika skivbolagsboss och han som rattar det hela, har vi fått inte mindre än 3 låtar från på kort tid.

Först ut var Skulle gjort det igenm. Daltone och Yemi (prod. Dj Large), en tillbakablick på de hinder de överkommit på sina respektive resor genom livet och musiken.

Uppsala-sonen fortsatte med att kort därefter släppa den dekadenta Sista April (prod. Chapee) lagom till Kvalborgsfirandet som varje år går av stapeln i stan.

Sist ut från den ständigt relevanta rapparen är Jag hatar han (prod. Kids On DMT). En låt som ovanligt nog går i tretakt och som påminner om de tankegångar vi fick ta del av på hyllade Om Gud vill och vädret tillåter från 2009.

Hans ständiga vapendragare Öris gör sig dessutom redo för att släppa sin EP I Brist På Bättre Ord nu till våren/sommaren och värmer upp oss med den fristående och helt klart frispråkiga låten Talar till gud där han gästas av just Organismen. Om väntan efter ytterligare material känns olidlig så kan man dyka ner i Öris katalog som alldeles nyligen blev tillgänglig på Spotify. För vår skull har han samlat all sin musik i playlisten ÖRIS.

Som om inte allt detta vore nog så har ovan nämnda Yemi följt upp sin första release, Netflix, med den egenproducerade PIPPIxLNGSTRMP där han fortsätter på det inslagna filmspåret och kaxiga wordplays. Om man fått mersmak på den unga talangen från Basgränd Crew så finns en intervju med honom att läsa hos Radar Magazine.

Det står helt klart att det rör på sig hos Ledighetsmaskinen. För att hålla sig uppdaterad och för att inte gå miste om några godsaker rekommenderas deras Facebook och Twitter. Där hittar du alltid senaste nytt.

Forum: [Audio] Senaste nytt från Ledighetsmaskinen

Läs mer:

Kommentarer

   

Vill du också kommentera? Bli medlem på Whoa och sätt igång! Är du redan registrerad kan du gå direkt till [Audio] Senaste nytt från Ledighetsmaskinen för att kommentera!