P.E. & Kholebeatz – En tidsresa

För ungefär 700 år sedan bjöd kung Birger sina bröder på fest. Sedan kastade han ner dem i en fängelsehåla där de fick sitta tills de dött av hunger. Nyköpings gästabud var ett led i en blodig maktkamp vid 1300-talets början.
Nu har rapparen P.E., i samarbete med den norska producenten Kholebeatz, gjort ”storytelling”-låten En tidsresa om händelsen, i vilken han med hjälp av en tidsmaskin reser tillbaka till medeltiden och händelsen som kom att kallas Nyköpings Gästabud. I texten så berättar han historien, och även beatet är klart inspirerat av medeltida instrument. Låten och musikvideon är den första från deras kommande skiva Tung last, som släpps i slutet av året.

”Back in the days”-låtar är inget ovanligt inom hiphop, men att de går 700 år tillbaka i tiden är inte lika vanligt. Kul grej!

Forum: [Video] P.E. & Kholebeatz - En tidsresa

Läs mer:

Kommentarer

   
2012-09-21 15:54
haha, denna var rolig. lol. älskar samplingen f.ö. http://open.spotify.com/track/0OBuXmtlRMHQx38iZTRhxI
2012-09-21 17:55
underbart weird! tror detta kan bli en classic :D
2012-09-21 18:13
Grymt tema som han lägger på ett bra sätt. Beatet är sjukt bra med samplingar och allt. Klockren video med! Ser verkligen fram emot plattan!

Vill du också kommentera? Bli medlem på Whoa och sätt igång! Är du redan registrerad kan du gå direkt till [Video] P.E. & Kholebeatz - En tidsresa för att kommentera!