Whoa tippar andra omgången av Vendetta

Tidigare i år kändes det nästan overkligt avlägset rent tidsmässigt, men nu har vi redan kommit så här långt. Den första omgången av battleturneringen Vendetta (som presenteras av The Ring Battles och The O-Zone Battles), tillika åttondelsfinalen, har för länge sedan varit och turneringen ångar därmed bestämt vidare och nu har vi alltså anlänt vid nästa hållplats: kvartsfinalen. Åtta av de 16 ursprungliga deltagarna har gått vidare och framför oss väntar nu fyra riktigt intressanta drabbningar vilket för med sig ångor av spänning, nervositet men självklart även en stor portion glädje.

Kvarten utspelar sig nu på lördag i Linköping på Pitch Black (Ågatan 25) 21.30. Missa inte fortsättningen på den här resan och var med och bevittna vilka fyra rappare vi kommer att kunna se i turneringens näst sista steg, den hedervärda semifinalen!

Självklart kommer Whoa-redaktionen att tippa kvartsfinalen (på samma sätt som vi tippade åttondelsfinalen), ett sätt för oss att lugna nerverna en aning och få utlopp för det oerhörda battleintresse redaktionen besitter. Som vanligt har vi ett pris i potten som den med flest rätt erhåller, denna gång Kjell Kraghes sällsynta Kustens glade kavaljer från 1979 (på vinyl).

Trevlig läsning!

Jonas Fridh – battleansvarig

Mr Cool vs Kalle Balik
Kalle Balik har definitivt visat att han hör hemma i kvartsfinal efter att ha imponerat och gått segrande ut ur battlen mot Nicko Mack i åttondelsfinalen. Men Mr Cool kommer med originella infallsvinklar som presenteras med en närvaro utan dess like, vilket – i slutändan – golvar Kalle. En match som säkerligen resulterar i att en stor del av publiken får smöra hjärnbalkarna lite extra. Kalle Balik kommer till publikens förvirring inte att använda sig av någon låda under denna jeansdoftande battle.

Hyper vs Third Eye
Hyper var riktigt laddad inför matchen mot Jimmy Pistol och visade prov på framsteg. Tyvärr kommer denna uppgradering inte att räcka i kvartens battlederby när han ställs mot Third Eye, som avslappnat och självsäkert kommer att lägga näven över Hyper. Kvällens mest aggressiva battle och både svett och saliv kommer således skölja ner publiken. Djupt personliga dissar kommer att varvas med vassa ordlekar och innehållet i såväl dagböcker som hemliga skåp ska upp till ytan. Kommer de båda lundensarna någonsin att bli vänner igen?

Pziclone vs Grizzly
Som resten av mina kollegor när vi tippade förra omgången av Vendetta trodde jag inte att Grizzly skulle ta sig vidare. Men björnen förvånade oss med en rejäl utveckling av sitt framförande och versinnehåll och tog sig lätt vidare från åttondelsfinalen. Grizzly är alltså jävligt hungrig och kommer att äta upp hemmagossen Pziclone, som visserligen blåste bort Crackson ur turneringen och samtidigt bevisade att han kan rappa fler ord i sekunden än vad Grizzly någonsin har ”sumpat rumpknullande bögar”. Ett tungt flow och mängder av rim möter träffsäkerhet och stabilitet. Det senare vinner.

Nomad vs Shazaam
Eftersom Sabotage fick förhinder får Shazaam ännu en chans i turneringen, något som resulterat i en av de, på förhand, mest intressanta drabbningarna under kvartsfinalen. Det blir emellertid inga fler chanser för Shazaam då Nomad kommer att edga med en oerhörd relevans samt med bibehållen fokus på träffsäkra ämnen. Shazaam visar dock prov på motstånd med svidande attacker som får Nomad att känna sig ytterst skamsen. Domarna blir tvungna att överlägga ordentligt, hela tiden med den minst sagt uppmärksammade bedömningen av Shazaam vs Sabotage i åttondelsfinalen i minnet.

 

Gustaf Lindberg – battleansvarig

Mr Cool vs Kalle Balik
Mr Cool hade en av dom jämnaste matcherna i åttondelen då han mötte en välförberedd Martin Zamora. Jag såg matchen 3-4 gånger innan jag tillslut höll med domarna som gav segern till Mr Cool. Kalle Balik gick relativt lätt förbi Nicko Mack och står nu alltså inför en match mot Mr Cool. På något sätt känns det som om sonen ska battla sin far. Båda två kan skriva frukansvärt smarta texter men frågan är om det Kalle Balik skriver kan ta hårt på Mr Cool? Kalle Balik kommer behöva hitta nya infallsvinklar och gräva riktigt djupt för att komma med material som är hårt nog för att peta bort Mr Cool. Mr Cool går vidare till semifinal.

Hyper vs Third Eye
Jag var en av få som tippade Hyper vidare i första omgången och fick rätt trots att han mötte Jimmy Pistol som kom med bra material. Third Eye slog ut Gustav Fasa som i sin tur gjorde sin bästa battle. Jag har svårt att motivera varför, men jag tror att Third Eye tar hem även denna match. Hans förmåga att vara riktigt jävla elak och personlig kommer vara slutet för Hyper i Vendetta.

Pziclone vs Grizzly
Pziclone tog hem den kanske enklaste och klaraste segern i första omgången då han med ett sinnesjukt flow tog hem sin match mot M Crackson. Grizzly slog något överraskande ut R-Man och denna match kan verkligen sluta hur som helst. Grizzlys publikkontakt var helt galen i första omgången medan Pziclone flowade fram dom tre snyggaste battleverserna på länge. Jag tror att publiken och domarna kommer uppskatta Grizzly mer på plats, och kommer således gå vidare till trots att Pziclones material kommer kännas fetare på youtube i efterhand.

Nomad vs Shazaam
Nomad sprang enkelt förbi Spakur i första omgången och visade återigen att han är en av sveriges absolut bästa battlare. Shazaam fick en tuff omgång då han förlorade mot Sabotage i en omdiskuterad battle. Sabotage fick dock tyvärr dra sig ur tävlingen och istället för att ge Nomad en direktplats till semifinalen fick Shazaam rättvist ta Sabotages plats.
Nomad vinner kvartsfinalen relativt enkelt dock, hoppas han sparar på uppenbara dissar om att Shazaam redan åkt ut.

 

Pontus Gustavsson – administratör

Mr Cool vs Kalle Balik
Mr. Cool gjorde ett riktigt stark insats precis som Martin Zamora i deras åttondel, en match där Cool ändå drog det längsta strået. Ser vi till matchen mellan Kalle och Nicko var det inget snack om att Dalarna vann den matchen, det här kommer bli ett steg upp. Men det kommer hur som helst bli en riktigt bra match med mycket sköna twists och rapnörderi. En match där Mr. Cool kommer ta det med delivery och sin säkerhet.

Hyper vs Third Eye
En riktigt svårtippad match mellan två personer vad jag förstått känner varandra. Både Hyper och Third Eye gick jämna matcher i åttondelen där Hyper bör känna sig mer stärkt då Third Eye var mer förhandstippad i sin match. Men med tanke på att Third Eye fick en del kritik efter matchen mot Fasa så känns det som att Third Eye kommer försöka göra allt för att lyfta sig till kvartsfinalen och kamma hem vinsten.

Pziclone vs Grizzly
Svårtippad match mellan två olika stilar. Det var många som var imponerade av Pziclones flow i matchen mot Crackson samtidigt som Grizzly gjorde en otrolig step up mot R-Man. Kan Pziclone håller sin aggressiva stil från förra ronden kan han ta matchen, men han får se till att inte flowa bort sig. Grizzly kommer säkert att ha bars skrivna med vässad penna. Så denna ronden blir näst in till omöjlig att tippa på förhand. Men med tanke på hur det sett ut tidigare så får väl hemmaplan ge Pziclone fördel.

Nomad vs Shazaam
Shaz gick vidare från den mest diskutabla matchen i åttondelen, som han såklart borde ha vunnit, åtminstone av youtube att döma. Men dock är det en väldigt svår uppgift att ta sig an och motivera sig själv till att göra en come back in i tävlingen och ändå prestera 100%. Nomad däremot gjorde slarvsylta av en något disorienterade Spakur och får väl anses vara en finalfavorit i tävlingen med sin stil som både är on point, självsäker, ond och humoristisk. Men för att gardera sig så ska man ändå inte räkna bort en kille från södermalm som kan rappa på balkongen.

 

Matias Rankinen – administratör

Mr Cool vs Kalle Balik
Glasögonen och de smarta stilarna möts, man skulle kunna kalla det en ”clash of the titans”. Killarna turas om att leverera såväl fräcka ordvitsar som knepiga referenser och dessutom en del ”realtalks” där de går hårt åt varandras tidigare insatser på battlescenen. Kalle chockar genom att inte choka vilket gör att domarna nästan får nervsammanbrott när de ska döma matchen som är alldeles för jämn. Slutligen vinner Mr Cool med en röst tack vare snäppet mer kännbar energi och lite, lite elakare rader.

Hyper vs Third Eye
När de två lundapågarna möts gör de olika stilarna att vi får se en mycket dynamisk match. Det bjuds på klassiska vikingskämt från ena hållet och lika klassiska ”släpp-din-första-låt”-skämt från andra hållet, men med nya twistar. Third Eye vinner både publiken och domarna genom sin ofattbara energi som man inte helt kan förstå innan man sett den med sina egna ögon, men domslutet kommer debatteras länge och väl på internet när matchen släpps.

Pziclone vs Grizzly
En otroligt stabil Linköpingsrappare mot Årets Skräll. I åttondelsfinalen var antagligen Grizzly den absolut hungrigaste deltagaren och visade på stor kapacitet, medan Pziclone kan ha varit den argaste. Trots att Grizzly gjorde årets tveklöst största framsteg vann han till viss del på R-Mans bristande engagemang, så en Pziclone i toppform rår han inte riktigt på – och eftersom Pziclone är på hemmaplan och perfekt ölad kommer han vara i toppform.

Nomad vs Shazaam
När två av landets battlegiganter ställer sig framför varandra kommer man verkligen känna lukten av den dåliga stämningen – och den späs bara på av alla personliga rader och dissandet av crews och battleligor. En sak är säker: det kommer långa rimscheman från båda hållen och det blir riktigt, riktigt jämnt. Efter två jämna ronder visar dock Nomad att han är en av de absolut bästa battlerapparna i landet genom att köra en avslutningsvers som får publiken att ömsom tjuta av skratt och ömsom utstöta lågmälda ”oooh …”, för att slutligen lägga Shazaam i förlorarlådan.

Forum: [Vendetta] Whoa tippar andra omgången av Vendetta

Läs mer:

Kommentarer

   
2012-08-22 10:43
pziclone kommer att äta grizzly... förstår inte hur någon kan tro att grizzly vinner faktiskt..
2012-08-22 14:28
Fett! Den där kvällen får man ju inte missa helt enkelt. Linköping nästa!

Fortsätter hålla mina tummar hårt för Mr. Cool vs. Shazaam i finalen
2012-08-22 14:29
Hur kommer det sig att Sabotage inte gick vidare, utan istället Shazaam?
2012-08-22 14:35
Saxat från Facebookeventet:

Sabotage, som vann sin match i första omgången, har p.g.a. förhinder inte möjlighet att fullfölja sitt deltagande i Vendetta. Han lämnade "walk over" till Nomad för drygt en månad sedan och vi har därför låtit Shazaam få en andra chans och fylla Sabotage plats i Vendetta.
2012-08-22 14:42
Tack! Faktiskt härligt att höra. Tycker personligen vinsten mot Shazaam var ganska obefogad, även om jag älskar att se Shazaam förlora då han behöver känna på jord under sina fötter så ofta han bara kan. Shazaams hybris är äcklig
2012-08-22 16:22
okej tack så mycket för att du delade med dig av dina åsikter kompis!
2012-08-22 16:49
Trodde det var det man gjorde på forum.
2012-08-22 17:09
SebastianB skrev:
Trodde det var det man gjorde på forum.


Det stämmer bra, så easymode kan gott ta och tagga ner lite.
2012-08-22 17:22
SebastianB skrev:
Trodde det var det man gjorde på forum.


Det stämmer bra, så easymode kan gott ta och tagga ner lite.


Inte för att ta sida, men det finns trots allt en tråd om den battlen där dom flesta känner ungefär likadant som han gör.


2012-08-22 17:41
Känns på förhand som att alla matcherna är rätt givna, också överaskad att någon tror på Grizzly. Synd för Shazaam att han fick Nomad; hade nog haft klart överläge mot Grizzly, Kalle eller Hyper, nu ser det ut som att han kommer att förlora för andra gången i samma turnering. Vilket han förstås kommer att få höra i evighet. Men men vi får se, kan tänka mig att domarna är lite snällare mot honom denna gången efter första rundans whoa-lipssilltråd.
2012-08-22 18:02
Att någon tror att Pzi kan ta Grizzly är för mig oförståeligt. Visst, det kommer vara en jämn strid utan tvekan men det känns som att Grizzlys närvaro och väldigt "tydliga" stil kommer vinna över Pzi's corny multies.

Jag ger den matchen 2-1 till Grizzly om inte Pzi slutar upp med det äckligt flowet han fastnar i ibland.
2012-08-22 19:44
that, sir.. is bullshit
2012-08-22 20:12
Mr. Cool vs Kalle Balik
Hyper vs Third Eye
Pziclone vs Grizzly
Nomad vs Shazaam

2012-08-22 20:55
Om Grizzly fortsätter med rätt feta punchlines som "Bröderna Grimm"-referensen till exempel (var den jag kom ihåg såhär på rak arm) så kan han absolut ta det.
2012-08-22 22:58
Mr. Cool - Kalle Balik
Hyper - Third Eye
Pziclone - Grizzly
Nomad - Shazaam - Inte den blekaste verkligen
2012-08-23 1:51
Mr. Cool - Kalle Balik
Hyper - Third Eye
Pziclone - Grizzly
Nomad - Shazaam
2012-08-23 15:26
Mr Cool - Kalle Balik
Hyper - Third Eye
Pziclone - Grizzly
Nomad - Shazaam
2012-08-23 15:47
Mr.Cool - Kalle Balik
Hyper - Third Eye
Pziclone - Grizzly
Nomad - Shazaam
2012-08-23 15:55
Mr Cool - Kalle Balik

Hyper - Third Eye - Den enda riktiga förloraren i denna match kommer vara publiken, och jag bryr mig verkligen inte vem som vinner, då båda är helt värdelösa

Pziclone - Grizzly

Nomad - Shazaam
2012-08-23 18:50
Facit:

Mr. Cool vs Kalle Balik
Hyper vs Third Eye
Pziclone vs Grizzly
Nomad vs Shazaam
2012-08-23 18:51
haha elajt... hade bara kunnat kopiera ditt inlägg 100% faktiskt.
2012-08-23 20:12
Mr Cool - Kalle Balik
Hyper vs Third Eye
Pziclone vs Grizzly
Nomad vs Shazaam

Dom två senare matcherna känns svårtippade gentemot dom två övre. Kalle ryker på nån choke, Cool är för rutinerad för att inte krossa någon då.
Hyper imponerade otroligt i första omgången av Vendetta men tror ändå på Third Eye, jag diggar armviftandet!
Pziclone vs Grizzly blir riktigt intressant, har tidigare haft svårt för Pziclone men han var monster i första omgången! Tycker Grizzly har en skön närvaro dock, så tippar honom.
Nomad vs Shazaam ska bli gryymt att få se! Tippar Nomaden, han har varit för tung på senaste.

Hoppas alla battles denna rundan kommer upp på youtube ännu snabbare än sist. Lyckades inte hålla mig från att spoila vinnarna senast. ;D

big up Vendetta för riktigt tung gratis underhållning!
2012-08-23 20:35
Mr Cool - Kalle Balik
Hyper vs Third Eye
Pziclone vs Grizzly
Nomad vs Shazaam
2012-08-24 12:07
Mr.Cool - Kalle Balik
Hyper - Third Eye
Pziclone - Grizzly
Nomad - Shazaam
2012-08-24 20:25
Mr Cool,Third Eye Och Nomad ( som förövrigt är tung på det mesta i rapform).


Har kapat Grizzly och hans musik ända sedan han gick under namnet BearC? Hette han så?! Men hans senaste battle och även till viss del musik har han ju utveckla till något väldigt positivt på senare dar så jag håller lite på honom.
2012-08-24 20:29
Mr. Cool - Kalle Balik
Hyper - Third Eye
Pziclone - Grizzly
Nomad - Shazaam
2012-08-24 22:36
Cool, Third Eye, Nomad och Pziclone går vidare.
2012-08-24 22:49
Frågan är väl hur mkt man vågar lägga på att Nomad tar hem hela skiten...?
2012-08-25 9:39
Facit:

Mr. Cool vs Kalle Balik
Hyper vs Third Eye
Pziclone vs Grizzly
Nomad vs Shazaam


Tittar man på vad dom gjort tidigare är det här det enda rimliga (kolla hur t.ex. hur third eye kör över grizzly).

Fast man får väl anta att det blir en eller två "upsets". Kan se att Kalle vinner över Cool om han har en skitbra dag och Cool en svag, tycker Cool har varit lite sämre än han brukade vara dom senaste. Hyper kan dock inte annat än förlora. Pziclone vs Grizzly är väl också lite osäker, Pzi kan ha rätt svagt material ibland, men Grizzly måste "steppa upp" ännu mer om det ska gå vägen känns det som. Nomad har jag som vinnare av hela skiten, hans elakhet och relevans borde göra kaffeved av Shazaams ordvitsar; enda fördelen Shazaam kan ha är väl om domarna känner att dom måste kompensera för det förra "orättvisa" domslutet.
2012-08-25 11:33
"Du är så keff att du åker ut TVÅ gånger ur EN turnering"

Ni hörde den här först!
2012-08-25 12:17
Vanskapt_ skrev:
"Du är så keff att du åker ut TVÅ gånger ur EN turnering"

Ni hörde den här först!


Ojoj! Den har du filat på länge, way to go son. Om 3 år så har du ju en hel rond klar, battlekarriär nästa?
2012-08-25 15:41
Tror på Kalle, Hyper, PziClone och Shazaam. Inte möjligtvis för att alla är bättre än sin motståndare men känns som att omständigheter säkert kommer att spela in.
2012-08-25 16:50
Tizm skrev:
Vanskapt_ skrev:
"Du är så keff att du åker ut TVÅ gånger ur EN turnering"

Ni hörde den här först!


Ojoj! Den har du filat på länge, way to go son. Om 3 år så har du ju en hel rond klar, battlekarriär nästa?



Fast hade den inte varit sådär förutsägbar så hade jag aldrig kunnat skriva sådär. Du är grym dock, säkert bra på annat, som inte inkluderar hjärngymnastik!
2012-08-25 17:16
Inte möjligtvis för att alla är bättre än sin motståndare men känns som att omständigheter säkert kommer att spela in.


Hur menar du Crackson, vad är det för omständigheter du tänker på?
2012-08-25 17:57
Hoppas det blir en grym andra omgång nu! Nedräkningen har börjat.
2012-08-25 20:38
Mr. Cool - Kalle Balik - Kalle lär choka som vanligt, textmässigt är han bra dock. Men Cool är favorit mot alla.
Hyper - Third Eye - Tror Third tar denna på publikkontakt.
Pziclone - Grizzly - Svårt att säga, jämnt.
Nomad - Shazaam - Nomad är bra men han har haft en hög högstanivå länge, dags för en dipp. Shazaam revanschsugen.
mfs
2012-08-26 22:04
Här nedan skriver jag ut vinnarna. Kommer upp en text om helgen/kvällen imorgon.

SpoilerMr. Cool - Kalle Balik
Hyper - Third Eye
Pziclone - Grizzly
Nomad - Shazaam
2012-08-27 12:16
Mitt tips gick ju inte så bra haha
2012-08-27 14:49
Det är för att du är lika bra på predictions som du är i battles.
2012-08-27 16:27
BEEF!!
2012-08-27 22:25
hallå när kommer den beryktade texten?
2012-08-28 12:34
AirForce: Aaah för det är precis samma sak. Grattis nu har du varit häftig på internet.
2012-08-28 15:19
Tack!
2012-08-28 15:58
När kommer din text Mfs?
mfs
2012-08-29 8:23
2012-08-29 14:56
yeeeeees. älskar spoilers!
2012-09-08 17:59
En fråga angående detta:
Sabotage fick dock tyvärr dra sig ur tävlingen och istället för att ge Nomad en direktplats till semifinalen fick Shazaam rättvist ta Sabotages plats.

Hur kan det vara mer rättvist att Shazaam får en fribiljett till en runda än att Nomad får en fribiljett? Speciellt om man tänker på att Shazaam redan åkt ut en gång?

Just asking.

Vill du också kommentera? Bli medlem på Whoa och sätt igång! Är du redan registrerad kan du gå direkt till [Vendetta] Whoa tippar andra omgången av Vendetta för att kommentera!