The Order – kollektivet som svensk rap behöver!

Måndag den 30:e juli har det blivit dags för nästa Dopeness-samlingsskiva att släppas, den tredje volymen i serien som samlar kända som okända – duktiga – rappare från hela landet. Nästan alla låtar är exklusiva för releasen och flera olika ljudbilder finns representerade från artister som exempelvis Looptroop Rockers, Stress & Amina, KC, Futuretro, Rapper Ted, Allyawan, Muddy Fatique, Oliver Def & Bjarne B, Sir Sampalot från Stockholmssyndromet, C.U.P, Sidewalk, DaCosta, Mächy och Queff från DBS, Medina och Ozone Fukkaz.

Vi på Whoa rekommenderar starkt att du går in på Kingsize Magazine och lyssnar på de två smakproven i väntan på releasen: smakprov 1 respektive smakprov 2.

Dopeness-serien skriver under på den höga nivå och bredd som svensk hiphop visat upp under ett par år nu, där allt fler akter vågar testa nya banor och gå sina egna vägar. I denna veckans Whoa rekommenderar väljer vi att lyfta fram ett av ovan nämnda namn lite extra, då de stått bakom något av det bästa och mest originella i svensk hiphopväg på senare tid. Låt oss presentera: Ozone Fukkaz!

Ozone Fukkaz är baserade i Göteborg och består av Hazardous Hab, Peddybear, Foolish och DJ Neno, där de två förstnämnda även ingår i producentteamet Beatslingers tillsammans med Skykid. Skykid, i sin tur, ingår i gruppen Bob Village tillsammans med Berko och Nato. Både Bob Village och Ozone Fukkaz är även en del av det större kollektivet The Order, i vilket namn som talangfulle Sickart och erkänt skicklige veteranen Palestine a.k.a Ledr P dyker upp. Rörigt? Egentligen inte. Kärnan i det igenkännliga soundet är densamma, där Beatslingers utgör den kreativa ådran i crewet på liknande sätt som vad Flyphonic är för Supersci.

I en intervju från 2010 med den idag nedlagda internetsidan Mariaplan.com berättar Beatslingers att deras gemensamma inspiration är J-Dilla, samtidigt som deras drömcollabo vore ett samarbete med ”den gamle Busta Rhymes”. Det svaret berättar ganska mycket om musiken som genomsyrar mycket av det vi fått höra från framförallt Ozone Fukkaz och Bob Village så här långt. Det är genomtänkt, lekfullt och provocerande på en och samma gång, och framförallt, ett medryckande och skickligt hantverk. Från beats, till rap, till musikvideor.

Whoa efterlyser fler akter som vågar blanda kvalitet med självdistans och galenskap!

Ozone FukkazOtitlad (Daff, Vem e de?) (prod. Beatslingers)

Ozone FukkazGiven Numero Tres (tänk på det) (prod. Beatslingers)

Bob VillageFalla ner (prod. Beatslingers)

The OrderFifaan (eydå sfärje) (prod. Beatslingers)

Ozone FukkazJag> Dig (Wasuh!) (från Dopeness 3)

Av naturliga anledningar blir det givetvis svårt för Beatslingers att skapa magi tillsammans med den avlidne J-Dilla. I samband med Slum Village‘s nyliga besök i Sverige fick de dock möjlighet att spela in musik tillsammans med dennes lillebror, Illa J. Vi kan bara gissa hur kul det måste ha varit för svenskarna! Kolla in hur det såg ut nedan:

Relaterade länkar och information:
http://www.theorder.se
http://www.beatslingers.se
https://www.facebook.com/pages/Ozone-Fukkaz/341217269242337
https://www.facebook.com/pages/Beatslingers/136990842705

Forum: Whoa rekommenderar: The Order - kollektivet som svensk rap behöver!

Läs mer:

Kommentarer

   

Vill du också kommentera? Bli medlem på Whoa och sätt igång! Är du redan registrerad kan du gå direkt till Whoa rekommenderar: The Order - kollektivet som svensk rap behöver! för att kommentera!