Pat Stay vs Jimmy Pistol veckans battle på rapmusic.com

Battlen mellan den kanadensiska mördarmaskinen Pat Stay och vår egen dödgrävare Jimmy Pistol som utspelade sig på The O-Zone Battles 2-års jubileum har uppmärksammats ordentligt på den internationella battlescenen. Så pass mycket att den blivit framröstad som veckans battle på hiphopforumet rapmusic.com. Vi på Whoa gratulerar naturligtvis Jimmy Pistol och tycker att detta är ännu ett stabilt och välgörande steg för svensk battlerap som bara får mer och mer uppmärksamhet från andra länder.

Vi har naturligtvis redan tipsat om battlen i fråga men den kommer med även i den här posten. Så om du råkat missa den, se den här nedanför. Om du redan sett den, se den en gång till. Mycket nöje!

Här kan du kolla resultatet från rapmusic.com!

Forum: [Video Battle] The O-Zone Battles: Jimmy Pistol vs Pat Stay (Promo)

Läs mer:

Kommentarer

   
2012-07-02 19:19
pat!
2012-07-02 21:11
brrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrap

pat gjorde en fin insats, pickadollisen var grym ;D fett
2012-07-02 21:41
Fett fett!
2012-07-02 22:16
morpheus swingin with more force than george formans fist
torture him, shank in my hand like scorpion - get over here

inte lätt att göra motstånd mot sådana rader, men pistolen gjorde det bra.
2012-07-02 22:31
Har slutat kolla på svensk battles, mycket på grund av muppar som Jimmy Pistol.. Förstår verkligen inte att han får köra mot Pat Stay, kunde väl i alla fall låtit någon bra möta honom?
2012-07-02 22:31
Pistol var koncis, Pat var det inte.
Men Pat var absolut grym, oavsett.
mfs
2012-07-02 22:48
Icetail med Whoa-stickers över hela bröstet är ju all love.

Trevlig battle också!
2012-07-02 22:51
Shit... Kollade på battlen, Pat mördade honom totalt. Jimmy pistol var bara pinsam och man ser hur mycket han ser upp till Pat stay..

Ärligt talat, det måste finnas bättre svenska battlerappare än det här? Utländska rappare lär väl sluta komma om såna här nissar får ta plats.
2012-07-02 23:02
började sådär men båda tog sig i andra, Jimmys engelska får mig att villja stänga av då och då tyvär.
2012-07-03 1:24
Hahahahaha vad jag skrattade högt åt Pats andra rond hahahaha. Så jävla enkelt men så jävla bra hahaha. Hade högre förväntningar för övrigt
2012-07-03 10:36
Pat Stay's första och andra rond är troligtvis det bästa som presterades av någon från Nordamerika utanför deras gränser. Så sjukt fet första rond, och den andra var rolig som fan.


Pat stay kommer köra över Head Ice @ WD3


Ohhhhwieeeeeeeeeeeeeeee
2012-07-03 10:37
Haha fyfan vad bra. Pat Stay har varit min favoritbattlare sen första gången jag såg honom battla för många år sedan, och nu går Jimmy Pistol in och gör en rätt jämn match mot honom. Stort!

Pat vann för övrigt på grund av sin extrema storebror-stil, finns nog ingen som kan ta kontrollen över sin motståndare så!

Wet Willy!
2012-07-03 12:15
Ja, Pat Stay kör mycket på storebror grejen.

Hade velat se Dizaster plocka ner honom.
2012-07-03 15:36
Digbick sa det den raden var så jädra fet hehe!

Jimmypistol har också jädrigt sköna rader tycker några sover på dem!

Måste ju reppa whoa it is what it is ;D


peace!
App
2012-07-03 17:06
pat stay kommer bli 4-0ad av ice även om det bara är tre ronder.
2012-07-03 17:11
Nej det kommer han inte, med tanke på att det inte går.

Fet battle, Pat Stay tog den lite för lätt dock. Ge utländska battlare lite mer motstånd nästa gång. Annars kommer dom bara börja åka hit när dom förlorat för många i rad i kotd och don´t flop typ.
2012-07-03 20:39
Jimmypistol är verkligen sämst på riktigt. Inte nog med att han bajtar rader ifrån KOTD och gör om dem på svenska utan hans uttal är ju totalt åt helvete. Gillar inte Crome heller men han hade en poäng när han sa att Jimmy inte förtjänar denna battlen. Asså Pat Stay är verkligen en favorit hos mig och det är synd att han ska behöva gå emot en sopa som Jimmy. Tycker enbart Jimmy har varit bra i en battle och det var mot Zamora. Gillar även inte hans attityd då han leker Top Tier fast han är ganska så ny av sig och inte har gjort något speciellt för scenen.

Pat Stay - Jimmy Pistol 3-0
2012-07-04 13:21
pat går lite upp och ner textmässigt, första ronden rimrunkar han lite för mycket, kör typ två långa scheman med bara snygga multis å sen när det tredje kommer känns det bara onödigt för han redan visat att han kan sätta den skiten grymt.

men helvete vilken jävla uppenbarelse han är på scenen! sjukt grymt av jimmy att ändå kunna stå å svänga med sin kuk i nyllet på honom.

överlag lägger jimmy fetare rader om man bara drar dom ur kontexten, sen diggar jag vissa grejer pat spottar också, scorpion-raden typ hahaha! sen när han sliter ur pistolen ur jimmys han å ba "give me that" ahahah så jävla fett!
2012-07-04 15:33
Herregud säger jag bara. Jag är verkligen ingen hater men vafan gör du i denna battle Jimmy?
2012-07-04 18:05
Grym battle i helhet, tycker jimmy gör helt ok ifrån sig.

Bara Henry Bowers som toppar honom på engelska i sverige imo...

Sen att folk stör sig på hans uttal är ju standard, finns inget svenskar skäms mer över än att höra andra svenskar prata engelska...
2012-07-04 22:15
Idioter som hatar Jimmy här. Jag är inte mycket för Jimmy men jag tycker han har jävligt bra material för sina begränsade engelska kunskaper. Grymt positivt överraskad och tror han kan bli ganska bra på engelska om han satsar på sin delivery.

Svenskar saknar verkligen delivery och som Spakur säger är det inget mästerverk i Pat's lyrik utan det handlar om att Pat(och många andra amerikaner) är grymma på att leverera sina texter och skapa ett alter ego på scenen som dom boostar upp. Pat stays texter är utöver "shock value" grejerna mest om att boosta sig själv, som Hollohan, Pesci etc/URL rappare.

Hela rimrunk-schemat är 0% relevant mot Jimmy dock ändå 100% relevant för Pat och dom har tagit det till den "nivån" där borta. Det är två alter egon som möter varandra och inte två personer, där realism är i total avsaknad. Som att höra 200 gun-bars from folk som aldrig sett en pistol, och lyckas vinna genom det för att deras "alter ego" är mer badass än deras motståndare.

Lite väl löjligt tycker jag det blivit senaste året i KOTD där det har svängt som fan mot surrealistiska alter ego bars över relevanta saker. Tycker Pesci, Bender, Hollohan har fattat det bäst och har hittat en bra balans. I Sverige är det Bowers, Spakur samt Nomad, Sabotage som har tungt delivery o flow.

TLDR
2012-07-04 23:04
Instämmer Padawon P21.

Roligt hur inavel svenska scenen är. Hypar upp och stöttar rappare bara för att dom gjort en rolig battle tidigare eller bara för att dom är svenskar, som i det här fallet.

Som jag och Padawon sa innan, ställ upp med BRA rappare nästa gång. Annars lär knappast artister som Pat Stay dyka upp nå mer.
2012-07-04 23:35
Karim, det finns inga BRA svenska battlare på engelska förutom Bowers. Ska han köra 7 battles på en kväll? Så jävla löjligt o påstå att folk ej kommer tillbaka när dom själva sagt hur kul dom haft det här och hur mycket dom gillat det. Samt att några har kommit tillbaka en gång redan.

Förövrigt Pats rimrunk:
It's King Kong's brother
Tobin Bell's jigsaw puzzle
A big thick dog with a clitched jaw tryna rip off it's muzzle
My shit's RAW, you'll have withdrawal from it
Graffiti brick wall rugged I go ham even Islam love it


Viking lord
Light a torch then I'm off in the night, it's time for war
Ride a horse through ya village swinging a ball & chain with spikes & torn
A knight's sword with a frame made, from a dinosaurs spinal cord
Sharpened against a rhino's horn
When you swing it, it sounds like a lion's roar
Drive it inside of his core
Lift him so high you can't find the floor
Final organs pouring out of his guts - It looks like a child was born
Medievil weapons, I'm giving C-sections
He's crying like "Why'd you strike me for?"
That's what you get for waving a metal pistol in a lightning storm
2012-07-04 23:59
Karim och Padawon fett som fan att ni har ambitioner för svenska battlescenen!

Mitt förslag är att ni startar en liga som fixar hit snubbar som Pat Stay och Dizaster och ställer dem mot BRA rappare. Vi vill ju inte att de slutar komma hit, och ni är vårt enda hopp. Ni verkar ha bättre koll än vi andra. Tråkigt att Pat Stay ändrat åsikt sen dagarna före och efter detta eventet, då han skitgärna ville komma tillbaka, precis som alla andra battlare som var där.

Det är inget som hindrar er från att starta en egen liga. Tills dess kan ni hålla käften med skitsnack som att de inte skulle vilja komma tillbaka. Att ni har åsikter om att svenska battlare är dåliga är en sak, det är subjektivt, men när ni säger att utländska battlare inte längre vill komma hit vet ni inte vad ni snackar om. Tror faktiskt alla internationella battlare som varit i nån av de tre svenska ligorna tycker det har varit skitkul här och vill komma igen.

Jag tycker Jimmy gav Pat bra motstånd. Hans mick fuckade sig lite på plats så jag missade vissa rader, men här märks det att han definitivt platsar för sånt här. Pats performance är skittung. Jimmy kanske lite mer on point, men Pat visste ju inget om
Jimmy. Ger den nog till Pat, men grymt impad av Jimmys insats.








2012-07-05 13:32
wet willy! hahaha doooog på plats när han gjorde det xD
nog mesta hela grejen att han precis målat upp sig som the big bad wolf osv och sen gör han en wet willy, legendariskt kul imo! haha

jimmy tycker ja presterar bra, men han kändes lite smått osäker på sina rader ibland o tappa lite i sitt delivery. men pat tog den.

big up ozone!
2012-07-18 2:02
Bra sagt Armann!

Vill du också kommentera? Bli medlem på Whoa och sätt igång! Är du redan registrerad kan du gå direkt till [Video Battle] The O-Zone Battles: Jimmy Pistol vs Pat Stay (Promo) för att kommentera!