Art of the Streets till Way Out West

Riksteaterns konstprojekt Art of the Streets kommer till Göteborg och Way Out West. Den 9-11 augusti kommer såväl internationella som lokala konstnärer att måla graffiti på en 2 gånger 10 meter stor vägg – live.

Riksteatern har arrangerat evenemanget under tre års tid och det fortsätter att växa.

– Det känns naturligt att Art of the Streets tar plats på Sveriges mest innovativa festival. Att det dessutom äger rum i Göteborg, en stad som länge varit färgad av nolltolerans mot graffiti och gatukonst men nu börjat förändras, är också helt i linje med de visioner som finns kring projektet. Vi ser fram emot samarbetet och att få möjligheten att erbjuda Way Out West-publiken riktigt tung graffiti, säger Ceylan Holago, producent på Riksteatern.

De internationella konstnärer som är klara för att besöka evenemanget i år är Bates (Köpenhamn), Pose (Chicago) och Ashes57 (London).

Ashes57, som egentligen heter Delphine Ettinger, har en stor passion illustration och typografi. Hon har arbetat som grafisk designer och varit verksam i London, Los Angeles och New York. Hon har även samarbetat med gatukonstnamn som Obey och gjort illustrationer åt skivbolag såsom Deep Medi, Swamp 81 och DMZ.

Pose, som började sin konstnärliga bana för 20 år sedan under Chicago-graffitins gyllene era, är idag en av Chicagos största och internationellt mest erkända graffitikonstnärer. Han syns idag i magasin, böcker och filmer med sin graffiti.

Bates är en internationell graffitikonstnär som varit aktiv sedan 1984 och som idag har nått något som kan liknas vid legendstatus.Hans verk finns idag över hela världen.

 

Forum: Art of the Streets till Way Out West

Läs mer:

Kommentarer

   

Vill du också kommentera? Bli medlem på Whoa och sätt igång! Är du redan registrerad kan du gå direkt till Art of the Streets till Way Out West för att kommentera!