Whoa tippar första omgången av Vendetta

Med drygt en vecka kvar till Sveriges första rapbattle-turnering kan vi konstatera en sak: fjärilarna i magen har slut på weed. De är oroliga och rastlösa. För att lugna ner dem en aning har några väl utvalda representanter för Whoa.nu tippat resultatet i turneringens första omgång och dessutom motiverat sina val. En lätt underhållning för er läsare samtidigt som den redaktionsmedlem med flest rätt erhåller den klassiska och respektabla plattan Julsånger från förr (eller bara torra kex och salta pinnar). Vi har följaktligen någonting att kämpa för.

Så när ni nu snart ska till att börja choppa jordgubbar och fixa det sista med sill-inläggningen inför morgondagens midsommarfirande kan ni efteråt belöna er själva med att läsa våra tips. 110% expertkommentarer! Och glöm inte att skriva ditt eget tips i forumtråden. Mycket nöje och en riktigt ill midsommar önskar Whoa.nu!

Gustaf Lindberg – battleansvarig

Third Eye vs Gustaf Fasa
När jag först fick höra om Vendetta så var Third Eye ett givet namn på flyern för mig. Gustav Fasa ingick inte i dom rapparna jag trodde skulle ta plats i tävlingen men jag tycker att han förtjänar sin plats. Hur ska då denna match sluta? Jag tror det blir seger för Third Eye som i mina ögonen mycket möjligt kan ta hem hela turneringen. Dock ska man inte underskatta Gustav Fasa, och jag hoppas att Third Eye inte tror på en promenadseger och vill spara dom bästa barsen till senare i turneringen. Gustav Fasa känns hungrig och orädd, vilket jag tycker han tydligt visat genom att battla på engelska och live i radio. Här räcker det dock inte.

Hyper vs Jimmy Pistol
En av dom mest svårtippade matcherna i första omgången. Hyper har inte battlat på ett tag(förutom mot Spakur) och kan på så sätt ha mycket material och riktigt bra text. Jimmy Pistol har battlat mer och känns mer varm i kläderna och har större erfarenhet. Vem vågar säga det som inte ska sägas? Jag är lite orolig att matchen kommer gå mot det mer skämtsamma hållet, jag skulle helst se att dom är nära att ryka ihop i slutet av sista rundan och att det kommer mycket personliga dissar! Hyper släpper sina spärrar(om han har några?) och går vidare.

Kalle Balik vs Nicko Mack
En intressant matchup med två väldigt olika battlare. Båda är skickliga med pennan men med liten fördel för Kalle Balik. På framträdandet vinner dock Nicko Mack med hästlängder då Kalle Balik oftast har lite för smarta bars som inte uppfattas live och frågan är om Kalle Balik kan komma över sin nervositet och sluta choka? Jag ser fram emot att se Kalles verser, då han mycket väl kan överraska och gå långt i turneringen. Nicko Macks senaste mot Nomad gör att jag tror på Kallebalik.

Mr Cool vs Martin Zamora
Ska Mr Cools humor övervinna Martin Zamoras hårda stil? Jag tror det. Men det ska bli intressant att se Zamora som även han varit borta från scenen ett tag(om man nu bortser från hans i skrivande stund osläppta battle mot Fasa) Cool har höga förväntningar på sig och många ser honom som en potentiell vinnare. Jag hoppas att han kommer med sina bästa rader och inte försöker leva på gamla meriter. Vågar domarna döma bort en eventuellt dålig insatts? Mr Cool Vinner dock.

Pziclone vs M Crackson
Jag vet inte vad det är med Cracksom som gör att det inte riktigt går hem. Oftast bra rader med helt okej framträdande men publiken och även jag sover ofta på raderna. Pziclone steppade upp ordenligt i sin engelska battle och det ska bli intressant att se vad han kommer med.

Nomad vs Spakur
Spakur hade en rätt knacklig start på sin battlekarriär men steppade upp not Nicko Mack och har sedan dess varit en given underhållare. Nomad har varit en personlig favorit sedan länge och efter battlen mot Mr Cool så är jag övertygad om att vi ser honom i finalen.

R-Man vs Grizzly
Om jag skulle vara duktig på att battla och få vara med i Vendetta skulle jag genast tänka att R-man vill jag verkligen inte möta i första omgången. Med sina skämtsamma och våldsironiska bars kommer R-man lätt städa undan Grizzly i första rundan. Grizzly kan sin sak men kommer inte räcka till.

Shazaam vs Sabotage
Sabotage är en battlare som underhållt mig flera gånger och jag gillar hans sätt att battla på. Nu har han varit borta från scenen ett tag och kommer kanske tillbaka ännu vassare och hungrigare än vad vi sett innan. Det kommer behövas. För jag har svårt att se att Shazaam förlorar detta. Han har för stor erfarenhet och kan han bara hålla sig inom tidsramarna(som jag tycker domarna måste börja se hårdare på) så vinner Shazaam detta tämligen enkelt.

 

Jonas Fridh – battleansvarig

Third Eye vs Gustav Fasa

50% av Fasas punchlines kommer att vara för långsökta och i slutändan inte hålla (medan resterande 50% blir motsatsen). På grund av bristande variation i upplägget kommer vinsten att gå till Third Eye efter många finurliga ordtacklingar. Om ögat lugnar ner sitt tempo en aning finns det inte mycket tvivel från något håll över att segern kommer att gå till honom.

Hyper vs Jimmy Pistol

Jimmy Pistol kommer att vara riktigt sugen på att ta sig vidare och Hyper kommer inte att kunna väga upp till de verbala kulor som Pistolen kommer att skjuta på honom, trots en förbättring. Jag eftersöker ett varierat flow från Jimmy med tydlig betoning på rim och slutklämmor.

Kalle Balik vs Nicko Mack

Nicko Mack kommer inte att fånga domarna då karisman kommer att brista och många billiga dissar med glasögon och nördar inblandade. Kalle Balik däremot har gjort det till en grej att inte ha karisma och har därför lyckats få karisma utan att egentligen ha det. Well played! Klipskt men ändå snabbförstått innehåll kommer att ge vinsten till Balik.

Mr Cool vs Martin Zamora

Mr Cools långa blinkande ögonfransar kommer att fånga publiken, men inte domarna. Martin Zamora förvånar oss alla med innovativitet och en originell framtoning. Battlesverige kommer att uppröras och känslorna svalla. Härligt!

PziClone vs M.Crackson

Trots en grav förbättring från Cracksons sida kommer vinsten gå till Linköpings mörkaste storm som med ett ökat självförtroende efter lyckade internationella battles sopar banan ren.

Nomad vs Spakur

Nomaden är väldigt duktig och på förhand en värdig vinnare av battlen. Hans dissar är lätta att uppskatta med sina långa upplägg som man tydligt hänger med i. Spakur har däremot gjort ett dimensionshopp från att vara under medelmåttig till att, i min tidning, bli en av de bättre (på väldigt kort tid dessutom). Spakur tar hem det efter tre ronders battlemagi i en av de tyngsta drabbningarna under kvällen.

R-Man vs Grizzly

Erfarenhetsbattle. Vinsten kommer emellertid gå till självsäkra R-Man, vars råa, ärliga stil tillsammans med en pricksäkerhet som heter dunder kommer att hålla långt. Efter uppehållet kommer Grizzly inte klara pressen (som en b-kändis) och resultatet blir en undermålig leverans av kvalitativa bars i jämförelse med R-Man.

Shazaam vs Sabotage

Måhända att det är en otippad vinst. Men Sabotage tar hem det efter att Shazaam kör upprepade akter likt Michael Jackson-grejen senast, vilket kommer sänka honom i domarnas ögon. Man kan liksom inte dansa till en egen popversion i en battlering. Sabotage kommer att ta vara på detta och sabotera för Shazaam.

 

Pontus Gustavsson – administratör

Third Eye VS Gustav Fasa

Gustav Fasa har blivit bättre och bättre för varje match han gått och gjorde en riktigt grym insats mot Martin Zamora på Basementality senast. Tyvärr tror jag dock att Third Eye med sin erfarenhet kommer gå segrande ur den här fajten.

Hyper VS Jimmy Pistol

Jimmy Pistol bör ta denna. Vi snackar om en snubbe som varit med och Tag Teamat i whoa-battles innan Gustav Fasa hade börjat skolan.

Kalle Balik VS Nicko Mack

Om inte Kalle Balik chokar så kommer Dalarna plocka hem denna ronden. Nicko är erfaren men har inte lyckats hitta några roliga nyskapande vinklar på senaste tiden och han hade det riktigt motigt i matchen mot Nomad senast.

Mr Cool VS Martin Zamora

Jag tycker lite synd om Zamora som får börja mot Mr Cool som av många klassas som topp 3 i landet. För Zamora gjorde också riktigt bra ifrån sig på Basementality senast. Men Mr. Cool är alltid bra, även när han chokar mot Shazaam.

PziClone VS M.Crackson

Trots att Crackson är en bra textförfattare är Pziclone en mer teknisk rappare och som dessutom har gått många stora matcher på engelska den senaste tiden. Det ska bli kul att höra Alex på svenska igen.

Nomad VS Spakur

Det måste vara en riktig pers att möta Nomaden. Han är både elak, fyndig, rolig och on-pount. Spakur är mest fyndig och rolig.

R-Man VS Grizzly

Detta är kanske den ronden tillsammans med Shaz match som känns mest ojämn. Trots att Grizzly kammat till sig ordentligt sedan Utbildningsradio-tiden så är R-Man precis som Nomad – elak, fyndig, rolig och on-point.

Shazaam VS Sabotage

Jag har svårt att se att någon annan än Shazaam går vinnande ur denna matchen. Sabotage har en lite väl enkel stil mot Shazaams som kanske är en av de som varierar sig mest flowmässigt i battles. Bara inte Shaz ego stiger honom åt huvudet så kommer detta inte vara några problem.

 

Martin Lindgren – redaktionschef

Third Eye VS Gustav Fasa

Gustav Fasa har avskräckt på engelska men på svenska har han kvalitéer och på det en mycket hög högstanivå, när han väl får till det. Om Gustav förbereder sig väl och tonar ned det pubertala ett par snäpp finns chans till seger men favoritskapet ligger ändå hos Third Eye. Third Eye är en stor underhållare och borde kunna charma sig till vinst med sina målande historier.

Hyper VS Jimmy Pistol

Ska bli kul att se vad Hyper förbereder, men jag är osäker på hur långt det räcker. Jimmy Pistol, å andra sidan, har visat ett flertal gånger nu att han förtjänar att komma långt i en sådan här turnering. Rimligtvis pallar Jimmy för trycket och förolämpar sig fram till en ganska klar seger.

Kalle Balik VS Nicko Mack

Även om Kalle Balik varit med länge nu känns han fortfarande som en frisk fläkt på den svenska battlescenen och är – i sina bästa stunder – väldigt övertygande. Nicko Mack, i sin tur, har kört fast lite på sistone och har därmed en del att bevisa. Det krävs att Nicko hittar tillbaks till sitt ”gamla jag” om segern ska hem till Upplands Väsby. Kalle Baliks största motståndare är förmodligen han själv.

Mr Cool VS Martin Zamora

Publikfavoriten Mr Cool har vuxit in starkt i battlekostymen och kommer garanterat att ge Martin Zamora en rejäl utmaning. Samtidigt måste ett varningens finger lyftas för Martin Zamora som legat lågt ett tag och som därför borde vara sugen att tysta tvivlarna. Någon rappare kommer att överraska i första omgången. Varför inte Martin Zamora?

PziClone VS M.Crackson

Det tog många matcher innan M.Crackson lyckades övertyga mig om sin storhet, men det ska erkännas att han vuxit och hamnar mer och mer rätt för varje match. Så pass att han har chans att störa PziClone som nog ändå får anses ha favoritskapet. I slutändan tror jag emellertid att PziClone pallar för trycket och gör åtlöje av Crackson.

Nomad VS Spakur

Intressant drabbning som förmodligen blir riktigt jämn. Nomaden har fått det att lossna rejält på slutet och utstrålar stor säkerhet. Spakur har blandat och gett och känns därför fortfarande svårplacerad. Någon måste vinna och det blir Nomad, som i slutändan håller en jämnare nivå och är mer rak i sina punches.

R-Man VS Grizzly

Grizzly kommer tvingas steppa upp sitt game om han ska lyckas besegra R-Man, som inte borde ha några större svårigheter i att ta hem segern i denna första omgång. På förhand den mest givna segern i första omgången?

Shazaam VS Sabotage

Som uttalad ”Battle Rap Champ” borde Shazaam känna press att leverera i den här turneringen. En väl förberedd och peppad Shazaam är en mycket svårstoppad sådan och det misstänker jag också att Sabotage kommer bli varse om. Sabotage trivs förmodligen i att slå ur underläge, men det blir svårt att rubba Shazaam.

Forum: [Övrigt] Whoa tippar första omgången av Vendetta

Läs mer:

Kommentarer

   
2012-06-22 9:49
kul att ni tippar! de flesta tippade ändå rätt lika!

aja. fixa nån bettingmoj med odds så vi kan spela bort våra pengar olagligt!
2012-06-22 10:51
Ja, rätt likadana tippningar men antar att grabbarna har kopierat facit(min tippning).

mfs
2012-06-22 11:02
Gurrametoden: Fast det var jag som tippade först. :) (Så jag kunde omöjligt se någon annans)

Vet inte om de andra spanat. Men ändå ingen som har exakt likadan tippning och vissa matcher är ju rätt självklara. Må bästa man vinna!
2012-06-22 11:21
Men jag hade skrivit min text på datorn först och jag tror du är en sådan där datahackare och kollade på min text.
2012-06-22 14:02
Intressant. Bra tips.
Däremot verkar jag vara den enda som tror att Crackson kommer att ta Pziclone, om än inte med råge. Visst imponerade Pziclone med sina engelska battles. Det var klart bättre insatser än jag trodde på. Däremot har jag aldrig varit ett fan utav hans svenska battles även om han lyckats charma både publik och domare.
Crackson har inte varit någon favorit till mig, men han har vuxit till sig rejält och det känns som en oerhörd resa från att ha spottat folk i ansiktet, bokstavligen talat, till att hämningslöst köra över Nasty, vara mer svenne än Shazaam och ja, överraska mig med både självsäker närvaro och feta rader.

Nu blev det här jävligt pretto. Men jag tror att Crackson vinner över Pziclone.
Punkt.
2012-06-22 16:01
aldrig att crackson skulle ta pziclone på bortaplan. inte en challe
2012-06-22 16:12
come on man.. detta är inte URL.
2012-06-22 20:16
pziclone har ännu inte riktigt bevisat sig på svenska, sett till hans äldre battles håller han och crackson ungefär samma nivå skulle jag säga. Crackson är ganska hatad på av fans från ring/o-zone, och Pzi är samtidigt co-grundare av The Ring, ett faktum som kanske inte märks jättetydligt men helt klart något som spelar in, på samma sätt som att det är svårt att besegra Man United på Old Trafford.
2012-06-22 23:05
Så, vem tror du tar den?
2012-06-22 23:50
easymode skrev:
aldrig att crackson skulle ta pziclone på bortaplan. inte en challe



=)
2012-06-22 23:52
så grovt är det inte.. om du spottar en dope punchline så kommer publiken att reagera.

kolla real deal mot b-magic, en vit på URL. han får mer respons och publiken blir till slut biased åt hans sida.

inte så att han STL nigga ska till jersey för att rappa..
2012-06-23 0:01
självklart är det så, men oavsett blir det alltid ett övertag som ger en säkerhet som är svår att ta bort om man har fansen med sig på sin sida från start och nu talar jag av ren erfarenhet.
2012-06-23 14:42
känns som alla battles förutom hyper vs jimmy pistol (även om jag tror pistolen vinner) är väldigt enkla att förutspå.
2012-07-14 15:04
Kommer ni göra nåt liknande tips inför andra rundan?
mfs
2012-07-14 15:31
Grizzly: Det kan ni nog räkna med. Hoppas alla battles hinner komma ut innan dess bara så man får se hur folk steppat upp och ner.

Vill du också kommentera? Bli medlem på Whoa och sätt igång! Är du redan registrerad kan du gå direkt till [Övrigt] Whoa tippar första omgången av Vendetta för att kommentera!