Matte Caliste, Populärmusik, Rico Won, Grillat & Grändy, Grizzly, Chipchoppin, Tay Tay & SmoJo, Martin Zamora m.fl.

Efter att ha följt den svenska hiphopscenen i snart två decennier, både som privatperson och musikskribent, har jag hunnit med att höra både det ena och det andra. Den stora gyllene eran för svensk hiphop i slutet av 90-och början av 2000-talet, med Petter, Ayo, Blues och Ken Ring i spetsen, var – så här i efterhand – givetvis en höjdpunkt. Den utveckling som svensk hiphop genomgått de senaste tre åren är emellertid också mäktigt imponerande, så pass att det faktiskt börjar kännas rimligt att våga drömma om en ny triumferande era för våra favoritartister och deras musik.

Ni har hört oss säga det förr och nu säger jag det igen: svensk hiphop mår riktigt bra just nu. På kort tid har många bra släpp, små som stora, nåt oss lyssnare, och det känns redan som att svenska hiphop anno 2012 kan bli en rejäl utmanare till det hyllade musikåret 2011.

Den här veckan väljer vi därför att sätta extra fokus på några av de bästa och hetaste släppen just nu. Låtar och skivor som trots sin stora mängd ännu bara varit ute i fåtalet dagar. Pumpa, irritera grannarna och sprid till vänner och bekanta!

Stress ft. Sebbe Staxx, Malcolm B, Nimo, Promoe, Moms, Adam Tensta & AleksTystas ner (RMH remix)

Zacke ft. Frej LarssonMammas nya kille

Matte CalisteStadsbild volym 1

PopulärmusikBordgörrae EP

Rico WonUnderverk

Grillat & GrändyGendish & Gäris

GrizzlyUrsäkta min franska (nu på Spotify, med två nya bonusspår)

ChipchoppinProject Bluebeam

Tay Tay & SmoJo5 låtar

och slutligen Martin Zamoras nya mixtape Skunk Fiction Vol 2, som du laddar hem gratis här!

Läs mer: