Lyssna på Musikguidens specialprogram om Göteborgshiphop

Idag släpptes ett entimmesprogram om hiphop i Göteborg. Lyssna på programmet här nedan.

Musikguiden i P3 med Jenny Seth går all in på den urbana musiken i Göteborg. Programmet fördjupar sig i stadens hiphophistoria och gör ett nedslag i dagens Göteborgsscen. Hur mår den, och vart är den på väg? Är 2012 året då Göteborgs hiphopscen kommer leverera stordåd? Marcus Morey-Halldin träffar Beatslingers som kan bli stadens nästa stora producentnamn, och får en lektion i historia av Gabriel ”Gubb” Åberg som varit del av Göteborgs hiphopscen i 25 år. Marcus tar tempen på Göteborg. Experter i studion är journalisten och rapparen Frida Olsson, samt Petter Hallén från podcasten Vad blir det för rap? som i nästa avsnitt har en stor Göteborgs-special.

Läs mer: