Video: Stress med Kartellen – Haffad

Om man är född bland proletärer och gör
narkotikaaffärer. Om man är redan en gång
straffad så är det lätt att man blir haffad,
till och från…

Nej, den här gången handlar det inte om proggklassikern Kolla kolla av Nationalteatern, utan om senaste nytt från Stress. Från nyligen släppta Playlist kommer här videon till Haffad med Kartellen. Låten följer dock samma brinnande samhällskritiska spår som sin 33 år äldre föregångare.

På tal om Playlist, så har ni väl inte missat det 22 spår långa samlingsalbumet av producenten Can ”Stress” Canatan från Blue Hill i Solna? Det är förvisso hans debutalbum men Stress är hyfsat meriterad efter att ha spelat in med allt ifrån Petter, Ison & Fille och Blues till att ha jobbat fram demos till bland andra P. Diddy, Juvenile och Britney Spears och jobbar just nu mot exempelvis Jay Electronica och J. Cole.

På Playlist medverkar 40 svenska artister och alla kör på svenska. Mest uppseendeväckande är kanske att ingen mindre än Ayo gör en, om än möjligen högst tillfällig, comeback! Vilka de andra är (Ken, Timbuktu, Petter, Adam Tensta, Eboi, Stockholmssyndromet, Chapee N Chess, Ison & Fille och, och, och…) får ni ta reda på själva genom att till exempel klicka er vidare till Spotify:

http://open.spotify.com/album/43lu2uHlVdnphPR6uEXbJx

Men först, kolla in Stress med Kartellen – Haffad:

Forum: [Video] Stress feat. Kartellen - Haffad

Läs mer:

Kommentarer

   
2011-11-08 17:04
Det här var bra. Kan vara farligt att göra en cover på en så pass känd och bra låt, att originalet tar över eller att det bara känns som snålskjuts på andras framgång. Men inte här. Tycker även att Sebbe/Kartellen är i sitt rätta element med politiska texter som det här.
2011-11-08 17:35
Musikvideon var skön, tycker dock att den andra versionen av denna var bättre.
2011-11-08 19:20
Fyfan vad detta är sjukt bra! Vilken jävla käftsmäll på dem som förtjänar det. Om "Från Hjärtat" var förra årets hiphop låt skulle jag vilja säga att detta är detta års svenska hiphop låt. Videon gör denna låt ännu mer rättvisa och låten växer ytterligare med denna.

Har diggat Sebbe hårt sedan Kartellen startade och fan vad han har utvecklats och blivit tyngre, som Evolution skrev ovan så är det i dessa samhällskritiska låtar som man främst vill se han.

Ruskigt tungt!
2011-11-09 2:26
Sellish

Hehe, det är ganska svårt att toppa en sån klassiker och egentligen rätt orättvist att jämföra sådär ;)
2011-11-09 14:01
Sebbe utvecklad hela tiden åt rätt håll, han blir bara bättre och bättre i mina öron
Detta e nog en av dom bästa låtarna dom gjort, videon är oxå bra:D
2011-11-10 3:41
Den här verisionen av Kartellen - Stress var ju KEFF.här är den första kartellen verisionen (tror jag), mycket bättre.
2011-11-10 16:08
2 av dom fetaste verserna på sistone.. Galet..
2011-11-10 16:11
Sjukt bra låt + Video!!!

Vill du också kommentera? Bli medlem på Whoa och sätt igång! Är du redan registrerad kan du gå direkt till [Video] Stress feat. Kartellen - Haffad för att kommentera!