Rap It Up söker nordiska hiphoptalanger 2011

RAP IT UP SÖKER NORDISKA HIPHOP-TALANGER 2011 – TÄVLA OM 1000 EURO OCH EN INSPELNING MED ETABLERAD HIPHOP-PRODUCENT

11 maj lanseras raptävlingen Rap It Up som engagerar en rad kända nordiska artister och andra branschkunniga hiphopexperter från samtliga nordiska länder. Juryn består bland annat av radioprofilen Ametist Azordegan och rapartisterna Johan Organismen” Hellqvist (Sverige), Per Vers (Danmark) och Redrama (Finland).

Rap It Up är en storsatsning från Föreningen Norden med stöd av bland annat Nordiska kulturfonden och Nordiska Ministerrådet. Man samarbetar även med FN-organet UNRIC och det svensk-norska hiphopmagasinet Kingsize.

Tävlingen är öppen för unga rappare i hela Norden, 14-22 år, som uttrycker sin kreativitet på något av de nordiska språken.

Uttagningarna till Rap It Up sker interaktivt via sajten www.rapitup.org. De tävlande lägger upp enkla videor på sajten och expertjuryn väljer ut de bästa bidragen som går till en stor nordisk final i Stockholm 30 september.

Vinnaren får både prispengar och en möjlighet att spela in i en förstklassig studio i Stockholm med en etablerad producent.

För mer information om Rap It Up, tävlingsregler och hur man anmäler sig se www.rapitup.org

Rap It Up ingår i ett samnordiskt projekt för att bygga broar mellan nordiska ungdomar och uppmuntra dem att använda de skandinaviska språken mer, stärka kommunikationen och skapa nya möjligheter för ökad förståelse, integration och dialog.

Föreningarna Nordens Förbund (FNF) är en paraplyorganisation för samtliga Föreningen Norden-kontor i de nordiska länderna, som syftar till ett utöka och uppmuntra det nordiska samarbetet inom arbete och näringsliv, utbildning, media och inte minst kultur. Med kunskap, vänskap och samarbete vill man göra Norden till en ”möjligheternas region”. Se www.fnf.se och www.norden.se.

Forumtråd: Rap It Up söker nordiska hiphoptalanger 2011

Läs mer: