Vinn biljetter till Sage Francis i Stockholm & Lund

Sage Francis började sin bana som politisk rappare någon gång under andra halvan av 90-talet. Han var intresserad av den mer poetiska sidan av hiphop redan som barn, och vårdade sitt intresse så pass bra att han 1999 vann Superbowl Battle i Boston och Scribble Jam i Cincinnati både 2000 och 2001 – markerande händelser i Francis karriär. Med en dedikerad skara fans, ett rykte om livliga och intensiva spelningar, och en ständigt ökande internet-buzz, kunde Francis försörja sig genom att släppa sina egna låtar och turnera konstant.

Efter tre kritikerrosade fullängdare är nu Sage Francis aktuell med fjärde skivan ”L(i)fe”. Som alla hans verk är det en samling samhällskritiska texter, men ”L(i)fe” fokuserar mer än innan på temat religion. Det underliggande temat på skivan är religionens destruktiva natur, men Francis hävdar att det inte på något vis är ett konceptalbum.

Skivan gästas av; Jason Lytle (Granddaddy), Chris Walla (Death Cab for Cutie), Calexico, Mark Linkous (Sparklehorse) och Yann Tiersen, och producerats av Brian Deck (Modest Mouse, Iron and Wine).

Som support på hela turnén har han med sig B. Dolan. En aktivist, spoken-word artist, MC och estradpoet, som är känd för att inkorporera annorlunda element av rap, absurdist teater och historieberättande i sin musik.

Vill du vinna biljett för dig och en vän? Vi lottar ut 8 stycken biljetter. 4 stycken till Stockholm och 4 stycken till Lund.

Allt du behöver göra är att svara på följande fråga: Sage Francis har släppt album som duo tillsammans med Joe Beats. Vad heter duon?

Maila ditt svar till [email protected] samt uppge ditt mobiltelefonnummer samt fullständiga namn ochanvändarnamn före tisdagen 27/9 kl. 20.00. Uppge även om du vill gå på konserten i Lund eller Stockholm.

INFO:
Torsdag 30/9 – Lund, Mejeriet
Lördag 2/10 – Stockholm, Kägelbanan
Entré: 195:-
Ålder: 18

Läs mer: