PH3 släpper skivan ”PH3 löser ett fall” i oktober

Duon PH3, bestående av rapparna Eye N’I och Profilen, släpper sitt andra album PH3 löser ett fall den 20 oktober, uppföljaren till kritikerrosade debutskivan På väg till planet PH3. Första plattan beskrevs i pressen bl.a  som ”P-funk möter dub. Trummaskins-rock och astronaut-soul.” (Alexander Elb, NT). Även denna gång utlovas ett album som inte följer standardmallen för svensk hiphop.

En stor del av låtarna på PH3 löser ett fall har de två rapparna skrivit tillsammans med Salem Al Fakir samt Nils Wallfält, Jacob Birgersson och producenten Oscar Harrysson. Nya singeln Jag trodde jag var han är producerad av Seb Roc och Jocke Åhlund från Teddybears. Andra producenter som medverkar på plattan är bl.a. Damon Frost (Hearin Aid) och Skizz (Stockholmssyndromet).

Både Eye N’I och Profilen har en lång historia som artister och de var båda med då den svenska hiphopscenen exploderade i slutet av 90-talet. Men trots att de bildade PH3 som tonåringar redan 1992 har de framförallt gjort sig kända som soloartister på var sitt håll.

Eye N’I är kanske mest känd för svenska folket som Petters gamla vapendragare och sidekick och har medverkat på Petter-singlar som t.ex. Så klart och Saker och ting. Han har dessutom varit programledare på MTV och har numera sitt eget program på radiostationen SR Metropol.

Profilen har gästat på släpp från flera av Sveriges största hiphopartister och på samlingsskivorna Sidewalk Headliners och Svenska Underjorden. Hans singel Aldrig mer fick mycket uppmärksamhet när den släpptes 2000 och Profilen har också agerat programledare på P3.  Albumet PH3 löser ett fall släpps 20 oktober på Pope/Universal.

Läs mer: