Slag Från Hjärtat – Slag Från Hjärtat

Slag Från Hjärtat är en av de mest lovande grupperna inom svensk reggae, bestående av åtta musiker som presenterade sig för oss på Whoa i samband med videoreleasen av singeln Ge & Få i slutet av 2009. Kort tid därefter släppte man sitt sedan länge efterlängtade debutalbum och detta följdes givetvis upp med både en tung releasefest och spelningar. Häromveckan fick vi även ny musik från sångaren I-Smile och hans sololåt Lägg ner era vapen (partilloreggaeremix), som bygger på Ison & Filles fyra år gamla hit Lägg ner ditt vapen.

Idag har det blivit dags för gruppen att ge oss nytt material i form av en exklusiv låt som spelade in med en ”skön dread från Vårberg vid namn Anders som satt bakom rattarna i studion inför hans skolprojekt”. Den handlar, precis som det låter, om just slag från hjärtat – en presentation av deras bandnamn. Deras kärlek, ord och känsla från hjärtat, som de vill förmedla genom musiken. Till skillnad från många tidigare låtar kan man på denna release även höra alla tre sångarna (Ras Udo, Cheluz och I-Smile) sjunga.

Gillar du det du hör? Kolla i så fall in Slag Från Hjärtat på Midsommarlatino 2010 (26 juni), Halmstad Urban Roots (2 juli) och Uppsala Reggaefestival (5 augusti). Håll också utkik efter tre kommande släpp, med tillhörande musikvideor, där varje sångare kommer att köra var sin ledsång.

Klicka här för att ladda ned låten

Länka till detta inlägg?
Vill du länka till detta inlägg använd http://blog.whoa.nu/2010/06/22/slag-fran-hjartat-slag-fran-hjartat/. Vi har tyvärr blivit tvungna att hindra direktlänkar till våra mp3/zip-filer pga. för höga kostnader för bandbredd.

Relaterade länkar och information:
www.myspace.com/slagfranhjartat
Slag Från Hjärtat på facebook

Forumtråd: [Veckans MP3] Slag Från Hjärtat – Slag Från Hjärtat

Läs mer: