Ortho Acusto – Tenafly Viper

Ortho Acusto är en nystartad grupp bestående av göteborgsrapparen Prosperous, franska beatmakern och doldisen Pelpa Karnaval samt DJ Porter. De har tillsammans under 2008 spelat in albumet Only Vultures Are Able To Eat Dead Food. En skiva som snart släpps gratis på nätet av Los Angeles-baserade bolaget B.E.A.R Records tack vare rapparen Subtitle. Prosperous har inte släppt ett album sedan Solar Residue 2006 då han också medverkade på 247´s Tropiczone Swaps-skivor. Efter en tids pappa-paus är Pros nu alltså tillbaka.

Pelpa  har tidigare jobbat med beats i skymundan och gjort artworks för akter som Orko Eloheim och Thavius Beck med flera. Samarbetet med Pelpa Karnaval tog form genom en msn-kontakt i form av utbyten av snarlika idéer som snabbt resulterade i produktion av ett helt album.

Skivan gästas av ett fåtal artister som Gel Roc från Shapeshifters, kvinnliga poeten Kayla Lahmar och gamle Plant of Trails liraren Fabsoul. Ortho Acusto är något unikt för svensk hiphop och Prosperous hoppas bana vägen för andra experimentella akter i Sverige genom sin musik.

Direktlänk för nedladdning

Myspace: www.myspace.com/orthoacusto

Forumtråd: Veckans MP3: Ortho Acusto – Tenafly Viper

Läs mer: