K special – The Latin Kings

the_latin_kings_whoa

Denna veckas Whoa rekommenderar hoppar ljusår bort från Stress remix på AM43 (som vi senast lade fokus på), då vi nu riktar strålkastarna mot SVT:s nystartade öppna arkiv, där du kan se på utvalda godbitar från den svenska televisionens historia. I dagarna slängde de upp en dokumentär som passar oss inbitna hiphop-dyrkare som handen i kastrullen, nämligen den 54 minuter långa dokumentären om den legendariska gruppen The Latin Kings, som jag inte tänker presentera närmre än så. Du får följa med på en resa genom förorterna, lyssna på personliga betraktelser och berättelser från de olika medlemmarna samt komma närmre gruppens bakgrund.

Historia, kultur, hiphop och musik i ett: ta chansen att se den innan den plockas bort och försvinner tillbaka djupt ner i arkiven. Från 2004.

Klicka här för att komma till dokumentären!

Och glöm inte bort att Whoa, trots ett par inramlade ansökningar, fortfarande söker nya skribenter till vår blogg, den redaktionella delen av Whoa där vi bevakar vad som händer i hiphop-Sverige. Några lyckas, några dör!

Läs mer: