Bilder och video från Streetstar 2013

Foto: Jasmine Nygren Ålander

Text och foton av: Jasmine Nygren Ålander

Årets Streetstar var mer annorlunda än tidigare år då man inte bara hade bytt lokaler från Solnahallen till Clarion Hotel/Fryshuset utan att även att dancehall fanns med att tävla i. Evenemanget började med olika workshops för domarna i de olika stilarna på torsdagen och med uttagningar till dancehallen samt öppet dansgolv med fet musik.

På fredagen började uttagningarna till Juste Debout, breaking solo, top rocks samt till de olika vougingstilarna. Runway avslutades samma dag där Queline vann. Det var även kvartsfinaler i de två breakingstilarna och både kvartsfinal/semifinal i vougingstilarna, som är old way, new way och femme. Fredagen var en bra andra dag trots att publiken var relativt död till uttagningarna till Juste Debout, där Aaron Phiri i vanlig ordning var host.

Lördagen var finaldagen och då hade Streetstar flyttats från Clarion Hotel till Fryshuset. Då började alla uttagningar till whackingen samt final i alla stilar. Förutom dancehall, hip hop, house, locking, popping, breaking och vouging så var det även dance school challenge där uttagningen hade varit på Dansens hus på fredagen. Publiken kom tillbaka mer hypad efter fredagen vilket gjorde hela eventet bättre. Både under dancehallfinalerna och vouging femme-finalen var stämningen helt galen och folk kunde knappt sitta ner. En stämning som – precis som alla andra år jag varit på Streetstar – var fylld med kärlek för dansen, vilket syntes extra mycket i alla pauser då publiken tog över dansgolvet.

Vinnarna i Streetstar 2013:

Breaking:
Breaking solo: Xisco
Breaking crew: Marvels
Top Rocks: Flaco

Whacking/Vouging:
Whacking: Waackisha
Old Way: Igor
New Way: Voodoo ZANOZA
Femme: Lasseindra
Runway: Queline

Juste Debout:
Locking: Razzle Dazzle & Arvidos
Popping: Erikkhusa G-Style & Fowkus
Hip hop: Reeflex & Switch
House: Franky & Marvin

Dancehall:
Dancehall crew: MVI

Hade du inte möjlighet att ta dig till Fryshuset lördagen den 2:a mars? Ingen fara, nu går det att uppleva/återuppleva 4,5 timma dans hos SVT Play. FÖLJ DENNA LÄNK.

Forum: Streetstar i Stockhholm, 28 feb-2 mars

Läs mer:

Kommentarer

   

Vill du också kommentera? Bli medlem på Whoa och sätt igång! Är du redan registrerad kan du gå direkt till Streetstar i Stockhholm, 28 feb-2 mars för att kommentera!