Bilder och videor från Streetstar 2012

27-28 januari bjöd dansfestivalen Streetstar på streetdance i världsklass, där inspiration, passion, känsla, glädje, samhörighet och rytmer fyllde Solnahallen under två fullspäckade dagar. Dansare från hela världen battlade och uppträdde, och vinnarna går vidare till tävlingen Juste Debout som äger rum i Paris den elfte mars. En gång om året, en efterlängtad helg för individer med brinnande passion för dans.

Streetstar är en dansfestival och en kvaltävling som äger rum varje år runt om i världen. Dansare reser runt till olika länder och för att ta del av festivalen, dansa och njuta av den fantastiska atmosfären som sällan visas i samhället nu för tiden. Alla kommer från olika bakgrunder, länder och traditioner men alla har samma brinnande passion för dansen.

Under denna helg tävlades det i de fyra stilarna locking, popping, house och hiphop. Inom varje genre möttes deltagarna 2 vs. 2 och sammanlagt gick fyra par vidare till Juste Debout i Frankrike. Under dessa dagar fick vi även se battles inom stilarna vouging, waacking och breaking, men dessa dansare tävlade inte om att komma till Frankrike och Juste Debout utan finalisterna utsågs under själva Streetstar-festivalen.

Med alla dessa olika stilar och kulturer så förs människor ihop och det är ett paradis för alla dansare och vi som är intresserade av den uttrycksfulla konstformen. Förhoppningsvis kan filmerna och bilderna här nedanför visa lite av den härliga stämning som rådde under årets upplaga av Streetstar!

Forum: Bilder och videor från Streetstar 2012

Läs mer:

Kommentarer

   

Vill du också kommentera? Bli medlem på Whoa och sätt igång! Är du redan registrerad kan du gå direkt till Bilder och videor från Streetstar 2012 för att kommentera!