Ismen feat. Allyawan – Not O Yee

Ismen är en duo bestående av rapparna Sober och Mickelito, som på många sätt personifierar svensk hiphops framväxt på Internet under 2000-talet. Efter att ha fått en snarlik start på sina karriärer som populära profiler i vårt audioforum, dröjde det inte länge innan de två norrlänningarna kom i kontakt med varandra och så småningom också började att göra musik ihop.  Efter en rad omtyckta mp3-släpp samt demon We Don’t Give A Fuck Ismen 2006, valde man till sist att bilda Ismen (tillsammans med de numera avhoppade medlemmarna Xeilon och DJ Shlobban).

2007 kom debutalbumet Inget Kan Bli Skönt Nog, och utöver det har man även släppt två musikvideor i form av Dr Majk Is Back In Town (som fick över 30 000 träffar under den första månaden på youtube) samt det ännu aktuella Gorillala-samarbetet Alla Gillar Brudar (som bl.a. syns på ZTV Önska!). Tillsammans med just Gorillala (Callecuttar + Matts Barrett) har man nu en EP på gång, som planeras att dyka upp innan jul.

Redan i dagarna kommer vi dock att få ta del av nytt material från Ismen i form av det första mixtapet från deras beryktade Laxmacka Crew, som – utöver Ismen – även består utav Mofeta & Jerre, Cleo, Den Som E Den, Gorillala, Xeilon samt en massa annat folk i deras kamratgäng. Veckans mp3, Not O Yee, är hämtad från detta mixtape och gästas av Allyawan. Produktionen står Liah Productions för och mixningen och mastringen har gjorts av Jerre.

Direktlänk för nedladdning

Relaterad info:
Fotot ovan är taget av Linus Johansson.
Hemsida: www.ismen.se
Myspace: www.myspace.com/ismen

Forumtråd: Veckans MP3 – Ismen feat. Allyawan – Not O Yee

Läs mer: