Kasim Gump – Geväret I Min Hand

Kasim Gump är en Umeåbaserad duo bestående av producenten Charlie D och rapparen Simon Gimper, båda nitton år gamla. Sedan 2004 har de gjort musik tillsammans och till hösten kommer deras första släpp i form av en EP, som just nu går under arbetsnamnet Rodriguez.

Duon är även en del av det löst sammansatta kollektivet Herrefolket, vars övriga medlemmar (Aggro, Phunk2, Sniper Convoy m.fl.) är inblandade i allt från beatmakande till serietidningsskapande. På kollektivets första gemensamma släpp, Det Nya Avskummet, kommer Kasim Gump att medverka med ett antal spår.

Veckans MP3, Geväret I Min Hand, har – med den heta debatten om FRA-lagen i åtanke, ett tema som är mycket aktuellt. Låten beskrivs av artisterna själva som ”en kampsång mot linser och mikrofoner, Fredrick Federley och Sten Tolgfors, bodströmsamhället och radioanstalter”. Cutsen står DJ Sergei för.

Direktlänk för download

Kasim Gump på myspace: www.myspace.com/kasimgump
Herrefolket på myspace: www.myspace.com/herrefolket

Forumtråd: Veckans MP3: Kasim Gump – Geväret I Min Hand

Läs mer: