Guldgruvan: Fabsoul – Autumn Leaves (2003)

Fabsoul

Fabsoul kommer kanske vissa ihåg från hans grupp med DJ Porter vid namnet Pathfinders på skivan Jakten på Under Orden III. Kanske också som medlem i trion Plant of Trails där även rapparen Prosperous ingick. Det var flera år sedan Fabsoul eller Claudio Moyano som heter har gjort musik. Bakom beatsen finner ni DJ Porter och Third Person. Här får ni en riktig raritet som sålt slut på CD-R sedan länge. Trevlig lyssning!

Din skiva Autumn Leaves, vad kommer du ihåg av den ?
- Det jag minns är att skivan är ett ihopkok av diverse inspelningar, några spontana och några mer genomtänkta. Vilket man tydligt kan höra i många utav låtarna. Någon större tanke fanns egentligen inte, bara ett driv och lust att släppa något. Third Person (Advocrates) och Porter bistod med musiken och sen var det bara att köra. I stort sätt så spelades alla låtarna in i en källare hos Porter och hemma hos min far. Den enda låt som bryter mönstret är Breaking Free. Den spelades in i en studio som Porter & Astma drev i en kort period. Annars så är det som sagt lösa låtar och försök till låtar som blev till något av ett digitalt släpp, som jag i och för sig även tryckte upp i CD-format för att kränga och få in lite pengar.

Vad gör du för någonting idag och planerar du att göra någon ny musik?
- All min vakna tid går åt till att vara småbarnsförälder samt till att arbeta med marknadsföring. Dessa sysslor äter i och för sig även upp min icke vakna tid många gånger. Nej, det blir mest spontan rap i bilen. Senast jag spelade in till en låt var de tillfällena som jag gästat på Prosperous projekt: Ortho Acusto och Amphibian Swap. Bobby Dollars var väl egentligen den som drev det projektet. Annars så har det funnits några tillfällen då jag varit på gång att göra låtar med Enigmatical, Third Person samt lite annat löst folk. Men dessvärre så har mitt fokus legat på annat håll alla gångerna. Någonstans i mig finns nog ett sug efter att göra en ny låt eller kanske till och med en EP. Men prioriteringarna är annorlunda numera. Visst, skulle någon vara sugen på att göra en låt, bor i Stockholm och tillgång till studio, så varför inte.

Vilken svensk hiphopskiva skulle du helst vilja se vårt arkiv?
- Det vore kul att höra Advocrates-plattan som gjordes en gång i tiden, runt 2002-03 om jag inte minns fel. Eller Ejukatus tape från typ 1996. Eller Superscientifikus första grejor vore även kul att höra igen.

LADDA HEM ”AUTUMN LEAVES” GENOM ATT KLICKA HÄR

Vill du släppa din musik eller annat material genom Guldgruvan?
Om du är intresserad av att släppa din äldre musik genom Guldgruvan eller vill tipsa om en release vi bör släppa, maila [email protected]. Samtliga releaser hittar du här: blog.whoa.nu/guldgruvan-arkivet

Läs mer: