Peace & Love – Fredagen

Kung Henry eller Henry Bowers uppträdde på Flying Circus som del av Spoken Word Allstars. Foto: Pontus Gustavsson

Peace & Loves tredje precis som fjärde dag bjuder på ett skralt utbud av hiphop. Så är man nere med svensk hiphop började fredagen eller kvällen först klockan 22.00 med Spoken Word Allstars bestående av trion Kung Henry, Oskar Hanska och My Vingren med gäster. Det är ganska intressant att se hur Kung Henry har blivit en superstar genom sina battles och ett ansikte utåt för den svenska poesiscenen. Det är också han som drar stora delar av kvällens publik. Whoa har hängt en del med Henry under festivalen och det är fascinerande hur pass stor battlescenen gjort honom. Man hinner bara gå 20 meter åt gången innan Henry blir tillfrågad att dissa, krama eller fotograferas med någon. Men trots att Henry blivit så känd på grund av sina battles de senaste två åren så får man inte glömma hur hårt han arbetat under 15 år med både rap- och rockmusik och självklart poesi.

Albin Gromer har arbetat med svenska hiphopartister som Timbuktu, Norlie & KKV och Organismen. Foto: Malin Österberg

Albin Gromer är en artist född på 90-talet men som arbetat hårt och länge för sin ålder. Redan i mitten av nollnolltalet började Whoa få demos skickade till sig. Nu arbetar han med svenska storheter som Timbuk och Organismen och har en trogen fanbase som älskar hans skånska soul. Tyvärr krockar hans spelning till stora delar med Uppsala-grabbarna från Labyrint som har med sig den på senare tid hyllade Dani M på scen. Enligt flera vittnen så drar Labyrint rekordpublik till Tropico och det är stundtals sjukt bra tryck och allsångsmode på konserten. Så sammanfattat kan man säga att Labyrint avslutar kvällen med flaggan i topp för svensk hiphop innan Nero går på Eldorado-scenen medan regnet vräker ner men övervinns av glädjerus och danshysteri.

Labyrint drog rekordpublik till Tropico på fredagen. Foto: Malin Österberg

Läs mer: