Utställning: Svensk hiphop – en hyllning

I morgon, lördag, är det vernissage på Lava – Kulturhuset i Stockholm och utställningens fokus är svensk hiphop. Konstnären Pär Öhman har sedan slutet av 2011 jobbat med utställningen och har lagt ner otaliga timmar med skalpell och papper. Du kommer att få se ett tjugotal tavlor, gjorda med stenciler och sprayfärg, som porträtterar svenska rappare som b.la. TimbuktuMohammed AliLabyrintNäääkPenga PerSebbe StaxxSalazar Brothers.

Här kan du se när Pär målar en tavla från grunden. Vill du se hur arbetet med stencilerna går till så hittar du en video på det på www.slumpart.se/metod

Inte nog med att det kommer att vara många riktigt grymma tavlor, det kommer även att bjudas på svensk hiphop live. Den ultimata kombinationen för en grym kväll. De som kommer att stå på scen är Ian Sensi / Simon Sez / Aris / La Familia / B.R.U.S.H / LX / Kid Goblin x Yunico.

Såhär skriver Pär själv om utställningen:

Till utställningen ville jag göra något nytt med mina tavlor. Jag ville utveckla mig själv och min konst genom att lägga till fler element i tavlorna samtidigt som fokus skulle ligga i avbildningen av artisterna. Länge visste jag inte hur resultatet skulle bli men efter att ha sprayat den första tavlan på Petter kände jag att det här kommer att bli något stort. Jag blev otroligt nöjd.

 

När: Vernissage 16 juni 18:00-22:00
Var: Lava, Kulturhuset (t-centralen)
Utställningen pågår en månad, 16 juni – 16 juli. Öppettider hittar du på kulturhusets hemsida.

Eventet på kulturhusets hemsida
Eventet på facebook
www.slumpart.se

Forum: Utställning: Svensk hiphop – en hyllning

Läs mer:

Kommentarer

   

Vill du också kommentera? Bli medlem på Whoa och sätt igång! Är du redan registrerad kan du gå direkt till Utställning: Svensk hiphop – en hyllning för att kommentera!