Utställningar: People Movers, Stencil Art och Skriverie


SKRIVERE – KØBENHAVN 1984-1987 Bokrelease och fotoutställning, Highlights gallery i Stockholm

Som release för boken anordnar Highlights en fotoutställning med bilder från boken.

”Ny dansk bok med unika bilder från åren 1984-1987 då graffitikulturen
spred sig från USA till Europa. HL Gallery bjuder in till släppfest och
fotoutställning med bilder från boken. Sketzh som sammanställt boken
finns även på plats för boksignering.

Bilderna visas endast denna dag så missa inte! Boken kommer säljas på plats och kommer även senare att finnas till försäljning i Highlights butiker och på http://www.highlights.nu/.”

Eventet på Facebook
Info och bilder på Highlightsbloggen

 

 

People Movers original art, Hamburger Börs i Stockholm

Anders Malmberg är konstnären bakom utställningen. Han har en nära relation till hiphop då han även har rappat, producerat och DJ:at i 10 år. Såhär skriver Anders själv om utställningen:

”Har gjort en samling tavlor som jag kallat People Movers det är en slang för gångband i USA. I feb var jag i NY/LA och måla inför denna utställning samt gjorde beställningsjobb och showcasa tavlor. Någonstas under resans gång så skapades denna stil, hussilhuetterna är Sthlm husen NY stil och färgerna LA. En tanke som slog mig var att allt i vårat samhälle ska effektiviseras till den punkt att man inte får uppleva det man gör.Det svarta i tavlorna är people movers och symboliserar den känslan jag fick.De förflyttar människor samtidigt som min konst förhoppningsvis är ”people moving”. Har försökt jobba mycket med kontraster i färg uttryck och stil! Några av stockholmsmotiven är baserade utifrån bilder tagna av min vän Andreas L Fotos (ja han heter så) Tavlorna är uppe mellan 5 april och 23 maj.”

www.thetreehouse.se

 

 

Stencil Art, Galleri Olson i Malmö

Det finns inte så mycket information om den här utställningen men det gör det ju bara ännu mer spännande. Utställningen börjar, och har vernissage, lördag 14 april och kommer att pågå fram till 6 maj. Den kommer att innehålla verk från 8 olika konstnärer.

Öppettider:
Onsdag – fredag 12-17
Söndagar 13-16  
Vernissagedagen (lör) 12 – 16

Galleri Olsons hemsida
Galleri Olson på Facebook

 

 

Läs mer: