Mohammed Ali tar sats mot Skandinavien

Ända sedan Mohammed Ali släppte sitt hyllade debutalbum ‘Vi’ i våras har de haft ett späckat schema. Spelningar på allt från klubbar, kulturhus och skolor har avlöst varandra och med sommaren började förstås även festivalsäsongen. Bland höjdpunkterna hittills kan Siesta, Picknickfestivalen och givetvis Peace & Love nämnas, där Dalarnas Tidnings utsände delade ut ett högt betyg och konstaterade att ”gravallvar blandas med sprallig entusiasm – och det här är bara början”. På samma sätt som de gjort sig ett namn som en utav de mest intressanta svenska hiphopakterna på skiva så börjar de nu även skaffa sig ett rykte som en scenakt av rang. Härnäst väntar, för andra året i rad, en spelning på Storsjöyran och efter det är bland annatGöteborgs Kulturkalas, Musikens Makt och Malmöfestivalen inbokat.

De kommande månaderna kommer de även göra sina första spelningar någonsin i våra nordiska grannländer. Den 10/8 kommer de göra en spelning på Dattera Til Hagen i Oslo, som en del utav kreddiga Öyafestivalens klubbprogram. Den 14/9 kommer de agera support åt hypade Mac Miller på Vega i Köpenhamn, där biljettförsäljningen har börjat så bra att spelningen har flyttats upp från lilla salen till den stora och förväntas sälja slut. Detta är en del utav en långsiktig satsning i övriga Skandinavien och görs, precis som deras lansering i Sverige, i samarbete med Bad Taste Records och deras bokningsavdelning.

Fullständig lista för turnédatum:

10/8 – Öyanatt @Dattera Til Hagen, Oslo
13/8 – Årbyfestivalen, Eskilstuna
16/8 – Göteborgs Kulturkalas, Göteborg
20/8 – Musikens Makt, Luleå
26/8 – Malmöfestivalen, Malmö
27/8 – Bearfest, Vänersborg
14/9 – Store Vega, Köpenhamn

Läs mer: