Whoa’s fotbollsorakel är…

…inte vår redaktionschef Oracle.

Spanien vann, Sverige var inte med men Lagerbäck lyckades med att inte göra avtryck med ett annat lag ändå, Holland försökte mangla Spanien men misslyckades, alla klagade på Jabulani, Frankrike förvandlades till åtlöje, Dungas sambabefriade Brasilien höll inte långt, alla vet vad en vuvuzela är numera, Uruguay snuvade Ghana med ”djävulens hand”, Maradona ville in och spela, Messi var osynlig, Christiano Ronaldo likaså, Jabulalni var särskilt dåligt på hög höjd, Howard Webb gick inte på många filmningar, Italien började spela fotboll med 10 minuter kvar i sin sista match, Tyskland spelade roligast men hade ju övat med Jabulani i ett år, England föll hårt, Sydamerika dominerade kvartsfinalerna, Europa dominerade semifinalerna, Nya Zeeland gick obesegrade, Nordkorea var trevligast, gruppspelet var för det mesta ett sömnpiller men det tog sig i slutspelet. Allt som allt ett rätt bra VM till slut.

Men viktigare än Iniestas avgörande i förlängningen var tävlingen ”Whoa-tipset” vi hade inför turneringen i VM-forumet. Reglerna var enkla; tippa slutspelet och vinnaren. Poäng delades ut enligt följande:

1p / åttondelsfinal-lag (1 x 16 = 16p)
2p / kvartsfinal-lag (2 x 8 = 16p)
3p / semifinal-lag (3 x 4 = 12p)
4p / final-lag (4 x 2 = 8p)
10p / vinnarlaget
5p / tredjeplatsen

Maxpoäng: 67 poäng

Så till vinnaren. Förutom att han tippade England och Grekland i kvartsfinal hade han inte särskilt många fel. Han prickade in såväl finallagen, vinnaren och tredjeplatsen (Spanien, Holland och Tyskland). GAIA hem titeln med 55 poäng! Stilpoäng till Vanilla och taktsbar-0 som inte alls var långt bakom. Efter nämnda trio är det ett glapp ner till fjärdeplatsen. Därefter skiljer endast två poäng mellan femte och tionde plats.

Whoas tippartabell, topp tio:

GAIA: 55 poäng
Vanilla: 52 poäng
taktsbar-0: 51 poäng
frost: 37 poäng
evolution: 33 poäng
medoria: 33 poäng
JackVegas: 32 poäng
CameraObscura: 32 poäng
Everlast: 32 poäng
DavK: 31 poäng

Ett stort grattis till GAIA! Tyvärr har vi inget annat pris att dela ut mer än bragging rights och lite stjärnglans.

Just det, innan jag slutar. Hur gick det för Oracle? 19 poäng och hopplöst sist. Hockey kanske är din grej?

Forumtråd: Vinnare av Whoa-tipset

Läs mer: