Alex-j feat. Nano – Ansökan

Veckans mp3 kommer från en – för många – ny svensk rappare på den svenska hiphopscenen, vid namn Alex-j från Botkyrka i Stockholm. I själva verket har dock 22-åringen rappat sedan 13-årsåldern (mycket tack vare Latin Kings låt De e knas och skivan Mitt kvarter), där mycket studiotid och ett flertal uppträdanden på stockholmsområdets ungdomsgårdar finns med i bagaget. Länge stod även andra element som breaking och deejaying högt i kurs.

Allt eftersom åren gick och Alex-j blev äldre började han ta rappen på mer allvar. Det första konkreta smakprovet på rapparens utveckling kom under 2008 med låten Kom ner med oss, via Masses hyllade mixtape Gott & Blandat # 2 som släpptes här på Whoa. Nu väntar snart den första riktiga fullängdaren i form av mixtapet Ljudet från orten, och ytterligare material utlovas till 2010.

Vi är nu glada att kunna bjuda på den första singeln från det kommande mixtapet, exklusivt för alla er läsare av Whoa-bloggen. Låten heter Ansökan, gästas av Nano, är producerad av Hurricane, och belyser den tuffa arbetsmarknadssituationen som råder för många personer i Sverige just nu.

Direktlänk för nedladdning

Länka till detta inlägg?
Vill du länka till detta inlägg använd http://blog.whoa.nu/2009/10/22/alex-j-feat-nano-ansokan/. Vi har tyvärr blivit tvungna att hindra direktlänkar till våra mp3/zip-filer pga. för höga kostnader för bandbredd.

Relaterade länkar:
www.myspace.com/aleexj

Forumtråd: [Veckans MP3] Alex-j feat. Nano – Ansökan

Läs mer: