Dawone – 1

Att många hiphopartister söker sig till hollywood vid sidan av musiken, har nog inte undgått många på senare år. Inte nog med att kända namn som t.ex. Ice Cube, Ludacris och Snoop Dogg rönt framgångar på vita duken, så har även hiphopmusiken i allt högre grad börjat ta plats i populära tv-serier som exempelvis Entourage och The Wire. Antalet personer som gått den motsatta vägen, från skådespelare till rappare, tillhör dock inte vanligheterna. Amerikanske Dawone är just ett av dessa undantag.

Dawone kommer från Long Beach, Kalifornien, och har ett förflutet i filmindustrin där han bland annat har medverkat i serier som The Young & The Restless, Judging Amy, The Shield och Las Vegas samt filmer som Die Hard 4 och Friday After Next. Under årens lopp har han släppt en del mixtapes, men det är först nu som ett album har börjat bli aktuellt (vilket förmodligen släpps på en större label tidigt 2009).

I väntan på att att fullängdaren ska bli färdigställd släpps nu låten 1 som exklusiv mp3 här på Whoa. Låten är producerad av den svenske producenten Nate, som även ligger bakom större delen av materialet på den kommande plattan. Inom en snar framtid är dessutom en turné i Europa inplanerad.

På uppmaning av producenten finns inte denna låt som download längre. [2008-10-22]

Dawone på myspace: www.myspace.com/pocdawone

Forumtråd: Veckans MP3: Dawone – 1

Läs mer: